Hvordan får man jordbær til at spille en hovedrolle i det salte køkken? Til denne session inviterer kok Alexandra Bækgaard og Gasa Odense dig ind i jordbærrets mangfoldige univers.
Med udgangspunkt i danskproducerede jordbær fra Hunsballe Grønt viser Alexandra, hvordan jordbær kan kombineres med grønne sæsonråvarer for at balancere sødme med syre og salt. Undervejs deler hun sine tanker om, hvordan det søde bær kan få helt nyt liv i det salte køkken – og hvor nemt det faktisk kan være at tage teknikkerne med hjem i sit eget køkken.
Jordbæravler Claus fra Hunsballe Grønt giver samtidig et indblik i, hvordan han dyrker jordbær med fokus på både smag, sæsonforlængelse og bæredygtighed. gennem metoder som tunnel- og rendedyrkning.
Glæd dig til en inspirerende session med masser af tips, viden om dansk frugtproduktion – og naturligvis smagsprøver.
Dine værter
Alexandra Bækgaard
Alexandra Bækgaard er kok, madskribent og kogebogsforfatter. Hun er kendt for sin evne til at få det grønne køkken til at sprudle af smag, tekstur og enkel elegance. Med en forkærlighed for sæsonens råvarer udfordrer hun de klassiske opfattelser af, hvordan grøntsager – og nu også jordbær – kan spille hovedrollen i et måltid.
Gasa Odense & Hunsballe Grønt
Gasa Odense Frugt – Grønt A.m.b.a. er Danmarks største frugt- og grøntproducentorganisation, 100 % ejet af de danske producenter, de repræsenterer.
Hunsballe Grønt, repræsenteret af Claus, leverer danske jordbær dyrket under optimale forhold med metoder som tunnel- og rendedyrkning, der sikrer både længere holdbarhed og bedre smag.
Smagsprøver
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev