Fuldt pakket med sundhed og alsidighed. I mange farver og former er kålen en uundværlig del af en sund livsstil. Glæd dig til kål i flere former og smage, når køkkenet på Bispebjerg Hospital tryller kål om til dejlige og sunde smagsoplevelser.
Du kommer til at indtage dine økologiske, "grønne" måltider i vores mere end 100 år gamle køkken, hvor der er dækket op til en fantastisk aften. Du er "tester" til et nyt madkoncept "Green by default", som til efteråret skal introduceres på vores hjerteafdeling. Konceptet er målrettet og maden er grøn hvor tilvalg er kød og fisk eller grønt - det er et "take" på sundere og mere ernæringsrigtig mad med klimafokus. Kom og giv os feedback og vær med under middagen til at høre om vores rejse og deltage i "kahoot" - så tester vi også din viden om sund, grøn mad.
Din vært
Vi er dygtige ansatte i FM-Køkken, der dagligt tilbereder velsmagende måltider til hospitalets indlagte.
Det praktiske
Menuen er grøn og indeholder mejeri, æg samt ost, du vælger selv dit tilvalg til de to hovedretter som enten er "grøn", fisk eller kød. Man får begge menuer. Maden er 95% økologisk.
Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.
Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet – og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.
Læs mere om Årets hovednavn her.
MENU
Menu 1:
Cremet blomkålsuppe, sprøde radiser med pesto, kartoffelmad med rygeostcreme og purløg og paneret lyssej
Menu 2:
Dampet spidskålsdolmer, kartoffel i urtehollandaise, syltede agurker med ærtecreme og langtidsstegt kalvesteg
Dessert:
Roulade med frugt kompot og flødecreme
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev