Spis med i Klubben Thomas P. Hejle – en fritidsklub i hjertet af København K

Præsenteres af Københavns Kommune

I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner Klubben Thomas P. Hejle eksklusivt dørene og inviterer til langbordsmiddag i det hyggelige spiselokale bag køkkenet. Her kan du smage den mad, som hver dag giver klubbens unge ekstra brændstof efter en lang skoledag. 

Klubben Thomas P. Hejle ligger på Nørre Voldgade lige ved Nørreport – en af byens mest travle knudepunkter. Når du træder ind ad døren til klubben, forsvinder byens larm, og du bliver i stedet mødt med et smil i receptionen, glade børn og unge – og duften af dagens snackret, der simrer i køkkenet. 

Her står kokken Rasmus hver dag og tilbereder en snackret, som klubbens børn og unge kan købe for ml. 5 og 15 kroner. 

Der er plads til fire hjælpere i køkkenet, hvor de unge kan være med til både madlavning og servering. På den måde er køkkenet også et rum, hvor de unge udvikler køkkenfærdigheder og madmod, mens de får sig en snak om alt mellem himmel og jord over gryderne. 

I et hyggeligt lokale i forlængelse af køkkenet står to langborde, hvor de unge spiser i hold, mens Rasmus og hjælperne serverer dagens snackret.  

Måltiderne i Klubben Thomas P. Hejle er overvejende grøntbaseret og med en økologiprocent på 80. Menuen, der altid hænger på døren ved køkkenet, er varieret, og består af alt fra pizza og klassiske pastaretter til poke bowls og andre af de unges livretter.  

For kokken Rasmus er det nemlig vigtigt, at måltiderne er med til at samle og inspirere de unge. 

Tirsdag 16. april 2024 serverer Rasmus og et par unge hjælpere en menu med et udvalg af klubbens mest populære retter i det hyggelige spiselokale, mens de fortæller om dagligdagen i køkkenet og hverdagen på en fritidsklub i Indre By. 

Velkommen til Klubben Thomas P. Hejle.

Menu
 
Køkkenet serverer fire af de unges livretter.

Spansk tortilla m løg og pan con tomate
Southern fried velfærds kylling, cole Slaw og BBQ sauce
“Den Heldige Kartoffel” - en hyldest til den brændende kærlighed
Yoghurt, hindbær, knas   

Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.

Kl. 17. 30 - Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 - Middag 
Kl. 19.30 - Tak for i aften

Om Klubben Thomas P. Hejle   
Klubben Thomas P. Hejle er en fritidsklub i Indre By for børn og unge fra 10 – 18 år. I fritidsklubben går der 380 børn i alderen 10 - 13 år, og i UngeVærket er der 150 unge i alderen 14-17 år. Klubben er opkaldt efter lærer, skuespiller og manuskriptforfatter Thomas P. Hejle, der i 1948 grundlagde Dansk Skolecenters Ungdomshus på adressen på Nørre Voldgade i København. Adresse: Klubben Thomas P. Hejle, Nørre Voldgade 23

Læs mere på: www.maaltider.kk.dk/spismed

 Spis med i vores køkkener


Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune.  Se hele festivalprogrammet her.

Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune. 

Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden. 

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.