Lav mad med hele familien i Haver til Mavers fantastiske udekøkken på Frederiksberg

Præsenteres af Haver til Maver

Kom og lav mad med hele familien i Haver til Mavers udekøkken i vores fantastiske skolehaveunivers i Frederiksberg have.

I vil sammen med et par af Haver til Mavers dygtige kokke blive guidet igennem tilberedelsen af et lækkert grønt måltid med særlig fokus på kål, hvor hele familien involveres. Bagefter kan måltidet enten tages med eller nydes ved langbordet i skolehaven.

Haver til Maver driver gastronomiske skolehaver og hvert år deltager alle 4. og 5. klasser fra skolerne på Frederiksberg i en skolehavesæson, hvor de lærer om vejen fra jord til bord til jord og lærer at lave skønne grønne retter af de grøntsager, de selv har dyrket.

Din vært
Haver til Maver blev stiftet som en almennyttig forening i 2006 af kokken Søren Ejlersen som en nytænkning af den gamle skolehavetanke på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk – født ud af visionen om jordforbindelse og genskabelse af forbindelse mellem dyrkning og måltid, jord til bord, have til mave.

Innovationen lå i at tilkoble maden, måltidet og fællesskabet, at flytte besøget fra ydertidspunkter og fritid til at være en del af skoletiden og i at tilkoble fagprofessionelle ansatte med baggrunde som kok, gartner, landmand eller lignende.

I dag er Haver til Maver vokset til at være et omfattende, gastronomisk skolehaveprogram og en selvstændig organisation. Men, grundideen er stadig den samme: Skoleklasser, der deltager i grundforløbet, besøger stedet 8-10 gange i vækstsæsonen. Hver klasse har deres eget jordstykke, som de passer i grupper, og hvor de lærer at dyrke og tilberede økologiske grøntsager sammen med praksis-mindede fagpersoner såsom kokke, gartnere, landmænd og naturvejledere.

Instagram

I tilfælde af regn...
I Haver til Maver laver vi mad i alt slags vejr. Så tjek vejrudsigten og tag tøj på derefter.

Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.

Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet – og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.

Læs mere om Årets hovednavn her.
Adresse: Haver til Maver i Frederiksberg have (bag legepladsen) / Haver til Maver in Frederiksberg gardens (behind the playground area). Frederiksberg Have, 2000 Frederiksberg

MENU

Retterne, som man selv skal tilberede, er børnevenlige og har alle fokus på kål

Vi skal blandt andet lave en lækker Raita med kål og urter fra haven og en dejlig coleslaw - Haver til Maver style

Dertil varme fladbrød og dressinger

Husk, at medbringe eget service og/eller to go-bøtter, hvis I tager maden med til Frederiksberg Høstfest

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

fredag 16. aug. 2024 kl. 16:00 - 18:00
Husk, at medbringe eget service og/eller to go-bøtter, hvis I tager maden med til Frederiksberg Høstfest.
á 100,00 kr.
+ 12,00 kr.
søndag 18. aug. 2024 kl. 12:00 - 14:00
á 100,00 kr.
+ 12,00 kr.
søndag 18. aug. 2024 kl. 16:00 - 18:00
á 100,00 kr.
+ 12,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »