Hvornår har du sidst spist nepalesisk?
LUKAMARI (nepalesisk for gemmeleg) er en pop-up spiseoplevelse, der inviterer dig ind i Nepals velsmagende og mangfoldige køkken. Gennem en nøje sammensat menu skal vi smage på autentiske nepalesiske retter fra forskellige stammer og samfund alt sammen tilberedt via lokalt fremskaffede råvarer fra sæsonen tilsat moderne teknikker.
Du kan forvente en aften, hvor maden indbyder til samtale og nysgerrighed i opdagelsen af et køkken, som kun alt for sjældent finder vej til danske himmelstrøg.
Din vært
Bag denne aften står Ashish Joshi, der til dagligt er køkkenchef på Aamanns 1921. Han er født og opvokset i Nepal og har brugt de sidste 12 på at rejse og suge til sig af kulinariske indtryk fra hele verden.
Man siger, at jo længere man rejser, desto tættere kommer man tilbage på sine rødder. Det har Ashish måttet sande, hvorfor det føles helt naturligt for ham at invitere til en aften i netop hjemlandets tegn, hvor indfødte kornsorter, linser, urter og de populære streetfoods, han er vokset op med har sat sit aftryk på menuen.
Aamanns Instagram
Ashish Instagram
MENU
Gundruk og Sidra
Fermenterede grønkålschips med lufttørret ansjos og chili relish
Choila blæksprutte
Grillet blæksprutte, sisho og fermenteret sojabønner
Bara
Linsepandekage, Tøftegaard tomater og ingefær
**
Kachila
Lammetatar, sennep, radise og koriander
**
Dharaney Bungur
Grillet svinenakke, grønkål med rig aromatisk sauce
Kodo ko Roti
Hirsebrød (glutenfri)
Achar
3 forskellige pickles
**
Ju:Ju: Dhau
Yoghurt is, melon, agurk og safran
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev