Salon om osmose - holdbarhed, konsistens og smagsintensitet

Præsenteres af NatMad- Naturvidenskab & Mad

SALON om osmose - holdbarhed, konsistens og smagsintensitet for lærerstuderende og lærere i grundskolen.

Kom med, og lær, smag og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning sammen med Annelise Terndrup Pedersen (civilingeniør i kemi, forfatter og lektor på læreruddannelsen) og Thorsten Schmidt (køkkenchef på restaurant Barr). 


Denne salon fra NatMad - Naturvidenskab & Mad handler om vands bevægelse i maden, når man tilsætter salt eller sukker gennem det, som kaldes osmose. Osmose sker og anvendes blandt andet, når vi tilbereder mad for at forlænge holdbarhed, for at ændre i konsistens og for at øge smagsintensitet. Derfor er Annelise Terndrup Pedersen inviteret forbi for at gøre os klogere på, hvad osmose er og ikke er, hvad der sker i processen, og hvilken betydning det har for fødevarers holdbarhed, konsistens og smagsintensitet. Thorsten Schmidt vil fortælle om, hvilken rolle osmose spiller, når han tilbereder de retter, han serverer på Barr. Begge gæsteundervisere kan lære os, hvordan vi kan tage denne erfaring med i skolekøkkenet.

NatMad - Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at afholde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi undervisningsmateriale, som lærere i både madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/. Lærere og lærerstuderende er velkomne til salonen, der også vil blive streamet live.

GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding, automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com. 


NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk Fonden.



Adresse: Hos KOST, Blågårdsgade 14 st tv., 2200 Kbh. N

Læs mere på: https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.