Spis med hos Neurorehabilitering – Kbh, et rehabiliteringscenter på Ydre Østerbro for voksne med erhvervede hjerneskader

Præsenteres af Københavns Kommune

I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner Neurorehabilitering – Kbh eksklusivt dørene og inviterer til frokost i deres center på Strandvejen. Få et sjældent indblik i hverdagen på et rehabiliteringscenter, hvor maden spiller en vigtig rolle i borgernes rehabiliteringsforløb.  

Ved Tuborg Havn ligger Neurorehabilitering – Kbh, et rehabiliteringscenter for voksne med erhvervet hjerneskade. Centret har 45 enestuer og mellem 350-400 døgnforløb samt 700-800 ambulante forløb om året for borgere i Københavns Kommune.  

Målet med rehabiliteringen er, at borgerne i videst muligt omfang bliver selvstændige og får et meningsfuldt liv. Heri fylder maden og måltidet en afgørende rolle. Det er nemlig vigtigt, at borgerne får den rigtige ernæring, fordi det har stor betydning for deres rehabilitering og trivsel.  

Derfor arbejder kokken Robert og resten af holdet i køkkenet med at lave velsmagende mad af sæsonens råvarer, som er både genkendelig, nærende og tilpasset den enkelte borgers behov.  

Udover at følge Københavns Kommunes ambitioner om økologisk og klimavenlig mad, skal måltiderne på Neurorehabilitering – Kbh også tage hensyn til bl.a. nedsat appetit, allergier og tygge-synkebesvær. 

Det betyder, at køkkenet laver dagens ret i op til 14 forskellige udgaver. Alle skal nemlig opleve glæden og fællesskabet ved måltidet samtidig med, at det, der ligger på tallerkenen, giver den rette ernæring og energi til dagens træning.  

Fredag 26. april inviterer Neurorehabilitering – Kbh til frokost, hvor du kan få indblik i hverdagen på et rehabiliteringscenter og erfare, hvordan sæsonbaseret og ernæringsrigtig mad til borgere på døgnophold smager. 

Velkommen til Neurorehabilitering – Kbh.

Menu
 

Snacks 
Sprøde fiskeskind med løg og urter
Grillet aromatisk brød bagt med kikærter 
Salsa på grønkål og ristede kerner 

Hovedret 
Frikadeller på mørksej, ærter og rejer med tartarsauce, ristede kartoffelbåde og salat med rødkål og nødder.  

Dessert 
Chokoladekage med rødbede og kikærter serveret med karamel og vaniljeskyr

Dagens program
Arrangementet starter kl. 11.30 og varer to timer med frokost og indslag.

Kl. 11.30 - Ankomst og velkomst
Kl. 12.00 – Frokost 
Kl. 13.30 - Tak for i dag

Om Neurorehabilitering – Kbh 
Neurorehabilitering – Kbh ligger i Hellerup ved Tuborg Havn. Centret har 45 enestuer og mellem 350-400 døgnforløb samt 700-800 ambulante rehabiliteringsforløb om året for københavnere med erhvervet hjerneskade. Centret har – udover specialiseret træningsudstyr og -teknologi – et orangeri, en balancebane, petanquebane og et træningskøkken til borgerne.  Adresse: Strandvejen 119, 2900 Hellerup

Læs mere på: www.maaltider.kk.dk/spismed

 Spis med i vores køkkener


Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune.  Se hele festivalprogrammet her.

Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune. 

Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden. 

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

1 billet
fredag 26. apr. 2024 kl. 11:30 - 13:30
Udsolgt
á 60,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »