I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner Oehlenschlægersgades Skole på Vesterbro eksklusivt dørene og inviterer til middag. Få indblik i hverdagen på en EAT-skole og smag udvalgte favoritter fra EAT – Københavns Kommunes skolemadsordning.
Oehlenschlægersgades Skole er en folkeskole med 500 elever fra 0.-9. klasse midt på Vesterbro.
Skolen er én af Københavns Kommunes 48 EAT-skoler. EAT er Københavns Kommunes skolemadsordning, hvor eleverne hver dag kan købe et sundt måltid mad, som giver næring til skoledagen.
Maden tilberedes i EAT-centralkøkkenet på Nørrebro, og køres hver dag ud til skolerne. EAT-centralkøkkenet producerer dagligt 6.500 portioner.
I EAT-boden på Oehlenschlægersgade Skole sørger kok Octavio sammen med dagens crew – et hold af elever, der hjælper i boden omkring frokost - for at anrette og servere dagens EAT-måltid.
Menuen er delt op i DIS og DAT, så eleverne altid kan vælge mellem kød eller vegetarisk. På den måde er det op til den enkelte elev at vælge den ret, de har mest appetit på.
Tirsdag 9. april 2024 inviterer Oehlenschlægersgades Skole og EAT Skolemad til middag i skolens eat-lounge. Smag et udvalg af elevernes favoritretter og bliv klogere på Københavns Kommunes skolemadsordningen og hverdagen på en skole med EAT-bod.
Velkommen til Oehlenschlægersgades Skole og EAT Skolemad.
Menu
Et shot med en svampereduktion
Forret
Hummus af flækærter
Blomkål som puré og crudite med ramsløgsmayo og syltede løg
Brød fra bageren
Hovedret
Sellerideller med jordskokkesauce, grønt og kartofler
Dessert
Citrontærte
Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.
Kl. 17.30 – Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 – Middag
Kl. 19.30 – Tak for i aften
Om Oehlenschlægersgades Skole
Oehlenschlægersgades Skole er en folkeskole på Vesterbro. Skolen, der har 500 elever fra 0.-9. klasse er en af Københavns Kommunes eat-skoler.
Om EAT Skolemad
EAT Skolemad er en bydækkende enhed under Børne- og Ungdomsforvaltningen og sælges i dag på 48 københavnske folkeskoler. Der produceres dagligt 6.500 portioner i EAT-centralkøkkenet på Nørrebro, og maden færdigtilberedes og anrettes derefter i EAT-boder på skolerne.
Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune. Se hele festivalprogrammet her.
Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune.
Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden.