Hos Omegn & Venner banker hjerterne for det lokale, den høje kvalitet og madhåndværk. Det samme gør det hos deres nøje udvalgte producenter, hvis produkter vil blive præsenteret i retterne til en dejlig frokost under Copenhagen Cooking.
Dine værter
Omegn & Venner er ikke en restaurant. Det er ikke en vinbar. Det er heller ikke et supermarked. Omegn & Venner er et sted, der gror på en bund af vildtvoksende glæde for mad, drikkevarer og fødevarer. Det sted, hvor du kan stille den lille eller store sult og tørst - dér hvor du går hen, når du vil gå på opdagelse i de super dedikerede små danske og nordiske fødevareproducenters udvalg af kød, mejeriprodukter, brød og drikkevarer. Dér du går hen for at få den stemning af landhandel, som mange madører jagter om sommeren og længes efter om vinteren. Dér du går hen, hvis du er kvalitets- og klimabevidst og kun vil købe det, du har brug for, mens du støtter små iværksættere. Mange gode fester er startet i køkkenet - men de kan også starte i Omegn & Venner, for vi elsker gæster.
Dagens fem-retters menu laves af en håndfuld af vores yndlingskollegaer og venner fra branchen:
Emilie Qvist Kjærgaard
Hun var stifter af Medvind i Hanstholm, en nordjysk gastronomisk perle, som bød på frisk fisk på grillen, nyhøstede grøntsager fra lokale avlere og populære søndagsfrokoster. Nu er hun i et frirum af inspiration, hvor hun rejser rundt og laver pop-ups og inspirerer kommende kokke under uddannelse i deres kogekunst. I Emilies køkken skinner det rå, enkle og lokale virkelig igennem.
Lisa Ballisager
Smørrebrødsdronningen over dem af alle! Lisa finder man til daglig på den christianshavnske Restaurant Lola, hvor hun mestrer frokostkøkkenet og efter 11 år på Lumskebugten, gør hun det bestemt ikke uerfarent. Trods klassiske danske frokoster, lister hun til tider også eksotiske finesser ind i sin madlavning.
Youra Kim
Den tidligere Noma-kok Youra Kim brilliere til daglig i køkkenet på Propaganda med forskellige koreanske retter som stegte galbi-ris, kimchi mandu (koreanske dumplings) eller glasnudelkrabbesuppe. Vi glæder os til at Youra kaster sig over de lokale råvarer med hendes koreanske tilgang til kogekunst.
Hannah Grant
Opskriftsudvikler, Tv-kok, kogebogsforfatter, madfotograf og tidligere cykelrytter-kok. Vi har at gøre med lidt af et multitalent. Men fælles for alle talenterne er at omdrejningspunktet er MAD! Og vi skulle hilse og sige at det er den gode velsmagende af slagsen. Oven i hatten mestrer hun i øvrigt gluten- og mælkefri kost, kager af rodfrugter, samt diættilpasset kost til sportsfolk. Hvad mon hun disker op med til denne langbordsmiddag?
Maria Lesi
Vores helt egen køkkenchef hos Omegn & Venner, som alle dage hylder de små lokale producenter og har masser af fokus på smag, smag og smag. Hun er desuden assisteret af vores superstjerne kokkeelev, Lulu Skov Andersen.
Glæd dig til en frokost med Omegns venner.
Det praktiske
Husk at klæde dig efter vejret, da eventen foregår udendørs under overdækning.
Det er desværre ikke muligt at tage hensyn til særlige diæter til dette event. Dog vil der være rigeligt mad, så der er mulighed for at spise udenom. Menuen anbefales ikke til vegetarer, da der ved eventet vil være fokus på at bruge indmad og andre oversete råvarer, som ofte smides ud.
MENU
En håndfuld livretter med lokale sæsonvarer, hvor vi i hylder de små lokale grøntsagsproducenter og mindre mejerier heriblandt Søtofte og Copehagen Goatmilk
Frokosten nydes ved langbord i sociale rammer sammen med dine og vores venner
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev