Fortryllende kålinarisk jordomrejse

Præsenteres af Fromberg

Vi skal en tur jorden rundt med kål i alle dens helt fantastiske former og farver. Der bliver serveret uformelt og delevenligt.

For at hylde ja først og fremmest kål, men også de øvrige fabelagtige grøntsager i sæson, er menuen fyldt med grønt og egner sig derfor også særdeles godt til vegetarer.

Grøntsagerne er sæsonens økologiske, biodynamiske og bæredygtige fra Svanholm Gods, med enkelte afstikkere til andre økologiske landbrug, der hvor det grønne har krævet varmere himmelstrøg.

Vi har taget alle vores egne kålfavoritter og serverer dem autentisk.
Vi glæder os til at vi sammen skal igennem følgende 7 magiske kål favoritter og deres venner!

Din vært
Midt i det ikoniske Vesterbro-kryds, der forbinder Vesterbrogade med Frederiksberg Allé, Værnedamsvej og Oehlenschlägergade, ligger Fromberg - et lokalt spisested med fokus på ordentlige økologiske lokale råvarer i sæson, nærende aftensmad og fuld fart på smagene med inspiration fra hele verden.

Facebook
Instagram

Kål i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.

Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet – og så trives den i vores lokale klima. Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.

Læs mere om Årets hovednavn her.



Adresse: Fromberg, Vesterbrogade 79, kld. 1, 1620 København

MENU


Seoul - Sydkorea
Kimchi - Goshujang og ssämjang dressing

Vores rejse jorden rundt med kålen tager sit udspring i Sydkorea og intet mindre end nationalretten er på meunen, med tvist og overraskelser. Du kan roligt glæde dig til at sætte gang i rejsen her.


Lima - Peru
Criolla - Fermenteret kål, rødløg, avocado salsa og grønkålschips

Rejsen fortsætter over på den anden side af Stillehavet. Her kaster vi anker i Peru’s hovedstad og smager på den friske og skarpe ret fyldt med umami, som er perfekt parret med salsa og sprøde kålchips.


Tbilisi - Georgien
Tolma - Kåldolmer med valnødder, ost og lækkert grønt

Vi sejler tilbage over Stillehavet og tager silkevejen hele vejen til Kaukasus og gør holdt i det bjergrige terræn. Kåldolmer er vidt udbredt i kaukasus, Central Europa, Central Asien, Levanten og Mellemøsten. Vi skal smage den lokale variant.


Austin - Texas
Coleslaw - Baked beans, ris og øko okse fra Spis Min Gris (fås uden okse)

Vi fortsætter rejsen hen over Atlanten og stopper i Sydens kulturelle centrum på grænsen til Mexico. Vi skal smage på den lokale evergreen der med sine krydderier klart indikerer inspirationen fra naboen mod syd.


Marrakech - Marokko
Grillet kål - Cous Cous, harissa, granatæble og ras el hanout

Tilbage over på den anden side af Atlanten til en af Nordafrikas perler. Nationalspisen fyldt med smag og god energi i storform.


München - Tyskland
Sauerkraut mit Wurst - Sennep

Rejsen går videre til det sydtyske og den klassiske combo i verdensklasse.
OBS: Har du tilfældigvis lederhosen på, så kvitterer vi med en gratis øl til denne ret:)


Saigon - Vietnam
Cà Ri - Pak choi og blomkål i spicy gul citrongræs kokos-karry sauce

Endelig skal vi tilbage til Asien hvor rejsen startede, denne gang længere sydpå. Smæk på smagen og fyldt fart over indtrykkene, sådan har det forhåbentligt været og sådan slutter det for fuld udblæsning.


Du kan fortsætte rejsen til en enkelt destination mere og få din dessert der, det er dit tilvalg.

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.