NatMad - Naturvidenskab & Mad
SALON: Brunfarvning: Maillard og karamel
Tirsdag den 9. april 2024 kl. 16:30-18:00
Kom med, og lær, smag og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning sammen med kok og madskribent Katrine Klinken. Vi får også besøg af Morten Christensen, der er ph.d. i molekylær biofysik og lektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.
Denne salon fra NatMad - Naturvidenskab & Mad har brunfarvning, Maillard og karamel som tema. Vi ser nærmere på, hvad brunfarvning er, hvad der sker i processen og ikke mindst hvordan det påvirker smagsoplevelsen af den mad, vi laver i køkkenet.
Derfor har vi inviteret Katrine Klinken og Morten Christensen med til vores salon, så de kan dele ud af deres viden og erfaring med brunfarvninger og tilberedninger, hvor Maillard-reaktionen spiller en vigtig rolle.
Vi skal høre om, hvad der sker, når man arbejder med brunfarvning og hvordan det påvirker smag, tekstur og mundfølelse. Sidst, men ikke mindst skal vi have tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.
NatMad - Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikles der undervisningsmateriale, som lærere i både madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Salonen er målrettet lærere og lærerstuderende. Men alle madnørder er velkomne til salonen, der også vil blive streamet live tirsdag den 9. april 2024 fra kl. 16.40.
GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet efterfølgende. Ved denne tilmelding siger du samtidig automatisk "ja" til, at NatMad må sende dig information om fremtidige saloner. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne eller ikke vil modtage information om fremtidige saloner, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST Studio og støttet af Novo Nordisk
OBS: NatMads saloner bliver afholdt på adressen Amalievej 20 Baghuset, 1875 Frederiksberg.