SALON om ILD: Emulsion og ægte saucer

Præsenteres af NatMad - Naturvidenskab & Mad

NatMad - Naturvidenskab & Mad

SALON: Emulsion og ægte saucer 

Tirsdag den 12. marts 2024 kl. 16:30-18:00

Kom med, og lær, smag og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning . Denne gang er vi igen i kompetent selskab, nemlig med kokken Thomas Herman, der blandt andet står bag Michelin-restauranten, Restaurant Herman, og ellers er kendt som kogebogsforfatter og dommer i tv-programmet MasterChef Danmark. Vi får også besøg af Annelise Terndrup Pedersen, forfatter, civilingeniør i kemi og lektor på læreruddannelsen. 

Vi arbejder videre under temaet ILD, hvor denne salon har emulsion og ægte saucer som emne. Vi skal se nærmere på, hvad en emulsion er, hvad man skal være opmærksom på, og hvornår det indgår i køkkenet. Thomas Herman og Annelise Terndrup Pedersen vil dele ud af deres viden og erfaring med emulsioner og tilberedning af ægte saucer. Vi skal høre om, hvad der sker, når man blander vand og olie, hvordan de samles og hvorfor det kan være udfordrende for kokken. Derudover skal vi blive klogere på, hvad der påvirker strukturen og konsistenserne. Sidst, men ikke mindst skal vi have tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.

NatMad - Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikles der undervisningsmateriale, som lærere i både madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/ . 

Salonen er målrettet lærere og lærerstuderende. Men alle madnørder er velkomne til salonen, der også vil blive streamet live tirsdag den 12. marts 2024 fra kl. 16.40.

GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet efterfølgende. Ved denne tilmelding siger du samtidig automatisk "ja" til, at NatMad må sende dig information om fremtidige saloner. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne eller ikke vil modtage information om fremtidige saloner, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com . 

NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST Studio og støttet af Novo Nordisk. 

OBS: NatMads saloner bliver afholdt på adressen hos Kost Studio, Amalievej 20, Baghuset, 1875 Frederiksberg.



Adresse: Hos KOST, Amalievej 20 Baghuset, 1875 Frederiksberg.

Læs mere på: https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.