SALON om JORD og bakterier: smag og fermentering

Præsenteres af NatMad - Naturvidenskab & Mad

NatMad - Naturvidenskab & Mad
SALON: Bakterier: smag og fermentering

Tirsdag den 12. december 2023 kl. 16:30-18:00

Kom og deltag i en kulinarisk rejse, hvor vi udforsker naturvidenskabelige koncepter i madlavning sammen med professor i mikrobiologi og fermentering ved Københavns Universitet, Dennis Sandris samt projektleder og brygger fra Læsk, Caroline Twile.

I denne NatMad - Naturvidenskab & Mad-salon dykker vi ned i verdenen af bakterier og udforsker deres afgørende rolle i fermentering. Vi vil også afdække, hvordan disse mikroorganismer påvirker smagen af de retter, vi tilbereder i køkkenet.

To eksperter vil guide os 
Dennis Sandris vil dele sin store indsigt i bakteriernes betydning i køkkenet og forklare, hvordan de påvirker smagsoplevelsen gennem fermentering. Caroline Twile vil berige os med hendes viden og erfaringer inden for fermentering, herunder hendes arbejde med kombucha hos LÆSK. Til sidst vil vi få praktiske tips til, hvordan vi kan implementere denne viden og erfaring i skolekøkkenet.

Om projektet 

NatMad - Naturvidenskab & Mad har som mål at fremme forståelsen for naturvidenskabens rolle i madlavning gennem saloner, der fokuserer på de gastronomiske og fysiske elementer. Vi udvikler undervisningsmateriale til lærere i madkundskab og STEM-fag. Alle materialerne er gratis og hentes på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/.

Praktisk

Selvom salonen primært henvender sig til lærere og lærerstuderende, er alle madentusiaster velkomne til denne begivenhed. Du kan også se med, når vi livestreamer tirsdag den 12. december 2023 fra kl. 16.40. Tag med os på en smagfuld og oplysende rejse ind i videnskaben bag madlavningens magi.

GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet efterfølgende. Ved denne tilmelding siger du samtidig automatisk "ja" til, at NatMad må sende dig information om fremtidige saloner. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne eller ikke vil modtage information om fremtidige saloner, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com.

NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST Studio og støttet af Novo Nordisk



Adresse: Hos KOST, Amalievej 20 Baghuset 1. sal, 1875 Frederiksberg

Læs mere på: https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.