Hotel Saxkjøbing byder på skaldyrsaftener, med lokale fisk som torsk fra Langø og strandkrabber fra smålandshavet.
Middagen starter kl. 18:00
Snacks
3 slags østers; naturel med citron og syltede skalotteløg, friteret med østersmayonnaise og gratineret
Vin: Kaapzicht Chenin Blanc 2023
Opgradering til 1 gl. champagne: Gratiot & Cie – Almanach No.1 kr. 89,-
Forret
Citrussaltet kammusling med karamelliserede skalotteløg, bouillon af æble og kørvel og æblegelé
Vin: Giribaldi Langhe Arneis 2020
Mellemretter
Blåmuslingesuppe med dampede blåmuslinger, stegt agurk, røgede mandler og frisk dild
Vin: The Jack Riesling 2019 14,5% alk.
Stegt jomfruhummer, ravioli fyldt med syltet selleri, selleripuré og skum af hummer og strandkrabber fra Smålandshavet
Vin: Steininger Cabernet Sauvignon Rosé 2022
Hovedret
Bagt torsk fra Langø med syltede sennepskorn, bagte rødbeder, estragon og sauce af hjertemuslinger med citrusolie
Vin: Solveigs Rosa Von P. – Rosé 2017
Dessert
Hvid chokoladefromage glaseret med havtorn, serveret med havtornsorbet og krystalliseret hvid chokolade
Vin: Banyuls
Skaldyrmenu, kr. 745,-
Inkl. vinmenu, kr. 1.194,-