Smag på Æbleøerne 2022

Præsenteres af Smag på Æbleøerne

SMAG PÅ ÆBLEØERNE er et kulinarisk initiativ fuld af spiselige ø-oplevelser. Vi glæder os til at byde dig velkommen for at smage på noget af det bedste Æbleøerne i Smålandshavet har at byde på. Æbleøerne er et ø-fællesskab, der består af sydhavsøerne Fejø, Femø og Askø/Lilleø – men i denne første udgave af Smag på Æbleøerne har vi samlet arrangementet på en af øerne, Fejø, som lørdag 18. juni fejrer Turismes Dag

Hideway Vingård midt på Fejø udgør rammerne for den tre-retters frokost, der byder på lokale lækkerier og madhåndværk fra Fejøs bugnende spisekammer, kernefrugttraditioner, de ranke vinstokke rundt om vingården og øens lokale producenter. Menuen vil også have hilsner fra Smålandshavets øvrige Æbleøer med bagværk fra mikrobageriet Højriisgaard på Femø, en bisque på strandkrabber fra havet omkring øerne tilberedt af Meyers Madhus, og balsamisk eddike fra frugtplantagerne på Askø/Lilleø forædlet af Nordhavn Eddikebryggeri.  

I år er det 36 år siden man i Barolodistriktets hjerte, i byen La Morra, Norditalien, lagde grundstenen til den årlige tilbagevendende langbordsvandring Mangialonga. Her passerer man delikatesseborde mens man nyder det ene gode glas vin efter det næste – og bliver helt naturligt i opløftet stemning. På dagen kommer vi til at sanse hvad essensen af Mangialonga går ud på Fejø’sk med afstikkere til både Femø og Askø/Lilleø, og vi kommer til lære kunsten at gøre fyldte vinbladsruller når der bydes på rundvisning i vinmarkerne.

PROGRAM

  • Start turen med at tage færgen fra Kragenæs. Ikke senere end kl. 11.50. Overfarten varer kun 18 minutter (færgebillet bookes særskilt hos Lolland Falster Færgefart og er gratis lørdag 18. juni for gående og cykellister pga. Turismes Dag på øen).
  • På Fejø bliver I mødt af Fejø A Pizza’s mobile pizzaria på Vesterby Havn. Her bliver I budt velkommen og får et glas Gåsenæb Rosé fra Hideaway Vingård samt et delikat stykke pizza. Begge dele nyder I på havnen eller på gåturen op til selve vingården, som ligger på øens højeste punkt 18 meter over havet midt i øens smukkeste natur. Vandreturen fra havnen til Hideaway og retur er på små 3 km. I er selvfølgelig også velkommen til at medbringe og bevæge jer rundt på cykel.
  • På Hideaway fylder vi glasset igen, denne gang med rødvinen Sommergæs og viser jer rundt på vingården og stedets figenarboret, mens I undervejs hver især plukker en buket vinblade. Tilbage på traktørstedet får I instruktion i den fine kunst at lave vinbladsruller, hvorpå alle laver en portion vinbladsruller til at tage med hjem. Mens rullerne bages i ovnen, går vi til bords.
  • Den tre retters frokost starter med smagen af Smålandshavet i form af en dyb strandkrabbebisque, som ledsages af surdejsbrød fra Højriisgaard og en frugtig 10-års balsamisk eddike fra plantagerne på Askø/Lilleø til at dyppe brødet i.
  • Den lokale pasta aficionado Diego fra Pasta Principato serverer til hovedret en Ravioloni di Burrata på ærtemousse med friske asparges i tre variationer.
  • Til den søde tand serveres der til slut en Hideaway Fool på Herman blommer, som ledsages af Fejø Calva fra Kernegaarden - en fadlagret brændevin af cideræbler.
     

PRIS

Kuvertpris kr. 595,- som inkluderer:

- Velkomst Gåsenæb Rosé og pizzaslice fra Fejø A Pizza på Vesterby Havn
- Rundvisning og vinbladsruller i vinmarkerne på Hideaway Vingård
- 3-retters frokost m. strandkrabbebisque fra Meyers Madhus, surdejsbrød fra Højriisgaard (Femø), Ravioloni de Burratta fra Pasta Principato (Fejø) og Hideaway Fool på Herman blommer fra Hideaway Vingård (Fejø) til dessert
- Fri vand og most fra Vigmosegaard samt ét glas Fejø Calva

Kuvertpris kr. 325,- som inkluderer:

- 3-retters frokost m. strandkrabbebisque fra Meyers Madhus, surdejsbrød fra Højriisgaard (Femø), Ravioloni de Burratta fra Pasta Principato (Fejø) og Hideaway Fool på Herman blommer fra Hideaway Vingård (Fejø) til dessert
- Fri vand og most fra Vigmosegaard samt ét glas Fejø Calva

Vine fra Hideaway Vingård kan tilkøbes på dagen

NB! Bemærk at den samlede vandretur er ca. tre kilometer t/r Vesterby Havn. Vi nævner gerne igen, at man kan medbringe sin cykel på færgen kvit og frit på dagen da Fejø lørdag 18. juni ligeledes fejrer Turismens Dag. Læs mere herom ved Lolland Falster FærgefartAdresse: Hideaway Vingård, Storemosevej 18, 4944 Fejø

*Gæster er selv ansvarlig for at arrangere færge t/r til arrangementet. Sejlplaner, priser og bookinginformation findes på Lolland Falster Færgefart

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.