Deltag i en interaktiv måltidsoplevelse med fire retter, der fører dig ind i en mulig fremtid, hvor samfundsdrevne fødevaresystemer kæmper for fødevareretfærdighed, uddannelse og tilgængelighed for alle. Det er høstsæson om 10 år, og et lokalt fødevareråd skal beslutte, hvordan de vil tage vare på det, som jorden har givet i år. Under et lækkert og mættende måltid baseret på, hvad det omkringliggende landskab har at byde på, spiser, smager og diskuterer deltagerne sig igennem den aktuelle opgave. Community Food Council er nu i gang.
Køkkenchef Marissa Lippert:
"Stedet er her, men tiden er ikke nu. I stedet er vi besøgende i en fremtidig version af dette nabolag. I denne fremtid styres den lokale fødevareforsyning af jer - samfundet, der bor her - i tæt samarbejde med avlere, kokke og andre fagfolk. Tusindvis af beboere vælger dagligt mellem en række forskellige råvarer, retter og menuer. Maden er skræddersyet til husholdningerne, hverdagslivet og de præferencer, der er specifikke for dette sted, og omfatter en række forskellige madkulturer, skikke og diæter."
Denne innovative madoplevelse introduceres for første gang i København på Spor 10, ledet af Urban Partners som en del af madfestivalen Copenhagen Cooking, og støttet af nonprofit-organisationen Foodprint Nordic.
Dine værter:
Installationen er et samarbejde mellem designer Johan Hjerpe, Olga Grönvall Lund, grundlægger af Reformaten, og arkitekterne Boys Don't Cry. Deres arbejde er baseret på at skabe en alternativ fødevareinfrastruktur, med overvejelser om madens afgørende rolle i menneskers liv og samfundsmæssige strukturer.
Reformaten er en svensk-baseret organisation dedikeret til at transformere fødevaresystemet. Dens navn, som betyder "at reformere mad" på svensk, inkarnerer dens vision om kollektiv handling for at opbygge et bedre fødevaresystem.
Denne oplevelse er gjort mulig med støtte fra Vinnova, den svenske innovationsagentur, som aktivt engagerer sig i transformation af fødevaresystemet.
MENU
Nyd et tre-retters måltid, hvor hver ret indkapsler vores lokale økosystemer
Med ingredienser fra nærliggende gårde, haver og fiskerier fortæller vores råvarer historier om vores omgivelser og forbinder dig med smagene fra vores region
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev