Spis med hos EAT skolemad – fremtidens skolemad til 15.000 elever hver dag

Præsenteres af Københavns Kommune

I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner EAT skolemad dørene til deres helt nye køkken i København Syd og inviterer dig til en middag fyldt med smagsoplevelser.

Her kan du opleve, hvordan de skaber velsmagende og nærende måltider til tusindvis af børn hver dag og få et unikt indblik i visionen bag fremtidens skolemad i København.

Det nye EAT-køkken er et 3.000 kvm stort produktionskøkken, designet til at producere op til 15.000 daglige portioner mad til skoleelever i hele København.

I EAT-køkkenet arbejder kokke og køkkenpersonale målrettet med at udvikle måltider, der både opfylder de ernæringsmæssige behov, er smagfulde og tilpasset elevernes ønsker. Eleverne kan hver dag vælge mellem to retter, DIS og DAT, hvoraf den ene altid er vegetarisk, så alle elever kan finde noget, der passer til deres appetit.

Tirsdag den 19. august 2025 inviterer EAT dig til en middag i deres nye centralkøkken. Smag på EAT, og bliv klogere på, hvordan det nye køkken er med til at forme fremtidens skolemad.

Velkommen til EATs nye køkken!

Menu 

Velkomst:
Tang/løg-chips

Forret:
Onion bahji med dip på havsalat
Samosa med løgpure og blæretang

Hovedret:
Langtidsbagte rødløg med kartoffelfondant og sauce på fond af kombutang og dehydrerede løg

Dessert:
Blommeclafoutis med creme

Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.

Kl. 17. 30 - Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 - Middag
Kl. 19.30 - Tak for i aften  

Om EAT skolemad
EAT skolemad er en bydækkende enhed under Børne- og Ungdomsforvaltningen, som tilbydes på 46 københavnske folkeskoler. Der produceres dagligt 6.500 portioner i det nuværende EAT centralkøkken på Nørrebro, hvorefter maden leveres til færdigtilberedning og anretning i EAT-boder på skolerne. 

Hos EAT skolemad er der også tænkt på elementer som elevinddragelse, spiseomgivelser og branding.



Adresse: Blushøjvej 11 2450 København SV

Læs mere på: www.maaltider.kk.dk/spismed

Spis med i vores køkkener

Spis med i vores køkkener er madfestivalen, hvor Københavns offentlige køkkener åbner dørene og inviterer dig indenfor.

Fra 24. marts – 11. april 2025 og igen i august under Copenhagen Cooking kan du opleve, hvordan maden i kommunens skoler, plejehjem og sociale tilbud smager, når otte institutioner byder på middag.

Bag måltiderne står dygtige og dedikerede køkkenmedarbejdere, der hver dag sørger for sund og grøn mad. Ambitionen? At gøre København til en sund og bæredygtig madby.

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.