Spis, venner, drik! – og smag på din Bibel

Præsenteres af Engestofte Kirke

I Bibelen vrimler det med rørende, barske og frække madhistorier. På Madens Folkemøde inviterer kokken og teologen indenfor i det bibelske køkken og serverer seks pointer om mad, måltider og værtskab. Undervejs er der smagsprøver, quiz, korte oplæg og oplevelser, der pirrer til sansning og samtaler.

Fredag eftermiddag slår vi dørene på til Engestofte Kirke og en underholdende måltidsoplevelse med vin i glasset og højt til loftet. Kok Christine Bille Nielsen tryller med de bibelske fødevarer og teolog Lotte Nielsen Forchhammer tager os med på opdagelse i de bibelske landskaber.

At spise sammen tillægger begivenheder en særlig betydning. Det er her bånd knyttes, nye ideer drøftes, rævekager bages, kærlighed besegles og magt demonstreres. Fra Adams æbler over påskens bitre urter til udsøgte bryllups-vine i Kana spiller fødevarer og måltider en afgørende rolle. Vi følger sporene fra paradis til ørkenland, fra fri snacking til orkestrerede måltider, fra agerjord til alterbord, fra fællesskab til brodermord, fra forræderi til forsoning. Desserten toppes med vellystige vers fra Højsangens have:

Højsangen 7,13:

Kom, min elskede, lad os gå ud på landet,
lad os overnatte mellem hennabuskene;
lad os gå tidligt ud i vingårdene
for at se, om vinstokken har sat skud,
om blomsterne har åbnet sig,
om granatæblerne blomstrer.
Dér vil jeg give dig min elskov.

Madforedraget arrangeres i samarbejde med Lolland-Falsters Stift og Engestofte Kirke.

Du skal købe billet for at deltage i madforedraget. Billetten koster 60 kr. per person.En del af Madens Folkemøde

Aktiviteten er en del af Madens Folkemøde – et fagligt, folkeligt og politisk arrangement, der foregår på Engestofte Gods på Lolland.

Over 2 dage mødes vi og udveksler holdninger, viden og madglæde. Målet er blive klogere både på maden, os selv og hinanden.

Madens Folkemøde foregår den 24. og 25. september 2021.

Følg Madens Folkemøde her:

Facebook 
Nyhedsbrev
Hjemmeside

fredag 24. sep. 2021 kl. 16:00 - 17:30
á 60,00 kr.