Svampe og urte sanketur, Asserbo Plantage

Præsenteres af Sanketure

Det er muligt at finde spiselig vild mad i naturen og på denne tur vil vi både kigge på svampe, urter og hvad vi ellers kan finde af lækkert i naturen!

Dette er en skøn tur for begynder niveau for svampe. Vi vil kigge efter en variation af rørhatte, kantareller, mælkehatte, skørhatte, løghatte og hvad vi ellers finder som er forholdsvis gængse svampe.

Kom med på en to timers svampejagt hvor vi sammen går rundt og leder efter gode spisesvampe.

Vi fortæller om kendetegn, svampefamilier, levesteder og giver dig den viden du kan bruge til at have success på dine egne svampeture. Og så gør vi selvfølgelig vores bedste for at finde gode spisesvampe. 

Vi har udelukkende et gastronomiske aspekt på vores sanketure og går op i at gøre måltidet vildt og altid velsmagende. Derfor er vores sanketure fyldt med snak om mad, hvordan vi spiser den vilde mad og inspirere dig til at skabe velsmagende retter i det niveau du ønsker.

Børn kan ikke deltage uden en betalende voksen.

Børn under 5 år kan deltage gratis, maks 2 børn per forældre.
Vi kan ikke garantere planter og svampe, da naturen jo er lunefuld og dyrene også nyder naturens spisekammer, men mon ikke vi finder nok til et måltid som du kan nyde at lege videre med i køkkenet og virkelig få smagt på den vilde natur.

Turen vil blive med Nina, der er professionel sanker og Thomas Askov, uddannet kok, der har haft over 300 sanketure, leverer vilde råvarer til restauranter, skriver på deres egen kogebog med det vilde mad.

De hjælper dig med at finde, genkende, smage på dem og få fif med hjem til hvordan du kan bruge dem i køkkenet. Det er ikke en avanceret svampetur, men en god start tur hvis man vil bevæge sig ud i svampeuniverset. Vi vil også tage de spiselige planter undervejs, så der er ingen der går tomhændet hjem, hvis svampene skulle gemme sig fra os.

Der kan ikke garanteres planter og svampe, da naturen jo er lunefuld og dyrene også nyder naturens spisekammer, men mon ikke vi finder nok til et måltid som du kan nyde at lege videre med i køkkenet og virkelig få smagt på den vilde natur.

Med fokus på det gastronomiske aspekt på vores sanketure og går op i at gøre måltidet vildt og altid velsmagende, så vores ture fokusere på det spiselige aspekt og vores erfaringer med hvordan vi tilbereder det og får noget lækkert ud af den vilde mad.

I mødes på parkeringspladsen ved Bisp Absalons Vej 35, 3300 Frederiksværk. Vær opmærksom på at der er nogle spærret grusveje inde i Asserbo Plantage så kom i god tid så du kan køre helt ud til parkeringspladsen ved stranden og har tid hvis du kører forkert.

Google link er https://goo.gl/maps/uVC9uWGSZ77McQX88

Mød Thomas og Nina ved en hvid varevogn med Sanketure logo på. 

Turen vil vare omkring 2 timer, eventuelt lidt mere i forhold til deltagerantal og vi forventer at maksimalt gå 4 km.

Kom iklædt i forhold til vejret og medbring gerne en urtekniv, saks, poser, bøtter eller kurv til dine sanket lækkerier, eller køb dem af os ved starten af turen eller her på vores webshop under sankeudstyr.

Vi ser frem til at dele naturens vilde mad!Adresse: parkeringspladsen ved Asserbo Plantage kaldt Stængehus, Bisp Absalons Vej 35, 3300 Frederiksværk

Læs mere på: https://sanketure.dk/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.