Svampe og urte sanketur, Tisvilde Hegn

Præsenteres af Sanketure

Det er muligt at finde spiselig vild mad i naturen og på denne tur vil vi både kigge på svampe, urter og hvad vi ellers kan finde af lækkert i naturen!

Dette er en skøn tur for begynder niveau for svampe. Vi vil kigge efter en variation af rørhatte, kantareller, samt champignon, løghatte og hvad vi ellers finder som er forholdsvis gængse svampe.

Thomas og Nina vil guide jer rundt i naturen og se hvad vi finder af spiseligt vild mad. Thomas er uddannet kok med mange års erfaring med sanket mad og deler glædeligt ud af tilberednings fif undervejs.

I Tisvilde Hegn vil vi gå en tur rundt i skoven, hegnet og forhåbentlig finde et udvalg af svampe vi sammen kan identificere og få gode tilberednings fif ud over den klassiske svampetoast. Thomas har mange års erfaring som kok, samt i det vilde køkken og vi har lavet utallige opskrifter med svampe, samt fundet kreative metoder til at bevare svampene til senere brug.

Vi hjælper dig med at finde, genkende, smage på dem og få fif med hjem til hvordan du kan bruge dem i køkkenet. Det er ikke en avanceret svampetur, men en god start tur hvis man vil bevæge sig ud i svampeuniverset. Vi vil også tage de spiselige planter undervejs, så der er ingen der går tomhændet hjem, hvis svampene skulle gemme sig fra os.

Vi kan ikke garantere planter og svampe, da naturen jo er lunefuld og dyrene også nyder naturens spisekammer, men mon ikke vi finder nok til et måltid som du kan nyde at lege videre med i køkkenet og virkelig få smagt på den vilde natur.

Vi er ikke de eneste der er glade for vild mad, mange kokke, restauranter der er utrolig kendte og dygtige, men det betyder ikke at det ikke kan indgå i et helt almindeligt hverdags måltid, eller til at pifte maden op med når du har brug for det eller bare er træt af det samme grønt fra supermarkedet.

Vi har fokus på det gastronomiske aspekt på vores sanketure og går op i at gøre måltidet vildt og altid velsmagende, så vores ture fokusere på det spiselige aspekt og vores erfaringer med hvordan vi tilbereder det og får noget lækkert ud af den vilde mad.

Sammen har Thomas og Nina også hjemmesiden Kokkemanden.com hvor du kan finde opskrifter, videoer, foto af almindelig mad, samt sanket og vild mad. Vi har startet Sanketure.dk for at dele glæden ved vild mad.

Vi mødes onsdag d. 14. oktober kl. 13:30 på parkeringspladsen tæt ved Stængehus, adressen er MTB, Bisp Absalons Vej 35, 3300 Frederiksværk. Vi står ved vores bil med sanketure logo på.

Turen vil vare omkring 2 timer, kan vare 30 minutter længere i forhold til deltagerantal og vi forventer at gå under 5 km.

Kom iklædt i forhold til vejret og hvis du mangler en kurv, urtekniv eller bøtter så sælger vi også før turen begynder, så du kan nå at købe lidt med til turen, vi tager imod mobilepay. Du kan blandt andet se udvalget på siden under sankeudstyr.

Vi ser frem til at dele den spiselige nature med dig!

Med venlig hilsen

Thomas og NinaAdresse: Asserbo Slotsruin, adressen er MTB, Bisp Absalons Vej 20, 3300 Frederiksværk

Læs mere på: https://sanketure.dk/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.