Svampejagt Tisvilde Hegn

Præsenteres af Sanketure

En svampetur for dig der er begynder eller let øvet i svampe.

Vi fortæller om kendetegn, svampefamilier, levesteder og giver dig den viden du kan bruge til at have success på dine egne svampeture. Og så gør vi selvfølgelig vores bedste for at finde gode spisesvampe. 

Vi har udelukkende et gastronomiske aspekt på vores sanketure og går op i at gøre måltidet vildt og altid velsmagende. Derfor er vores sanketure fyldt med snak om mad, hvordan vi spiser den vilde mad og inspirere dig til at skabe velsmagende retter i det niveau du ønsker.

Børn kan ikke deltage uden en voksen. Børn under 5 år kan deltage gratis, maks 2 børn per voksen.

I Tisvilde Hegn vil vi gå en tur rundt i skoven, hegnet og forhåbentlig finde et udvalg af svampe vi sammen kan identificere og få gode tilberednings fif ud over den klassiske svampetoast. Thomas har mange års erfaring som kok, samt i det vilde køkken og vi har lavet utallige opskrifter med svampe, samt fundet kreative metoder til at bevare svampene til senere brug.

Vi hjælper dig med at finde, genkende, smage på dem og få fif med hjem til hvordan du kan bruge dem i køkkenet. Det er ikke en avanceret svampetur, men en god start tur hvis man vil bevæge sig ud i svampeuniverset. 

Turen vil blive med Nina, der er professionel sanker og Thomas Askov, uddannet kok, der har haft over 300 sanketure, leverer vilde råvarer til restauranter, skriver på deres egen kogebog med det vilde mad.

De hjælper dig med at finde, genkende, smage på dem og få fif med hjem til hvordan du kan bruge dem i køkkenet. Det er ikke en avanceret svampetur, men en god start tur hvis man vil bevæge sig ud i svampeuniverset. Vi vil også tage de spiselige planter undervejs, så der er ingen der går tomhændet hjem, hvis svampene skulle gemme sig fra os.

Der kan ikke garanteres planter og svampe, da naturen jo er lunefuld og dyrene også nyder naturens spisekammer, men mon ikke vi finder nok til et måltid som du kan nyde at lege videre med i køkkenet og virkelig få smagt på den vilde natur.

Med fokus på det gastronomiske aspekt på vores sanketure og går op i at gøre måltidet vildt og altid velsmagende, så vores ture fokusere på det spiselige aspekt og vores erfaringer med hvordan vi tilbereder det og får noget lækkert ud af den vilde mad.

I mødes på parkeringspladsen ved Tisvildeleje Strand. Parkeringspladser har ikke præcise adresser, følg derfor google linket. Nærmeste adresse er Ved Stranden 7, 3220 Tisvildeleje. Mød Thomas og Nina ved en hvid varevogn med Sanketure logo på. 

https://goo.gl/maps/YDuAzxDPqStJ7Tm26

Turen vil vare omkring 2 timer, eventuelt lidt mere i forhold til deltagerantal og vi forventer at maksimalt gå 4 km.

Kom iklædt i forhold til vejret og medbring gerne en urtekniv, saks, poser, bøtter eller kurv til dine sanket lækkerier, eller køb dem af os ved starten af turen eller her på vores webshop under sankeudstyr.

Vi ser frem til at dele naturens vilde mad!Adresse: Ved Stranden 7, 3220 Tisvildeleje

Læs mere på: https://sanketure.dk/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.