Urteinspiration til hverdagens grønne køkken

Præsenteres af Copenhagen Cooking

Her får du urteinspiration til hverdagens grønne køkken med kok Umut Sakarya og gartner Henning Jørgensen.

Umut Sakarya deler ud af kokkefaglig viden om smag og aroma – og viser, hvordan krydderurter kan bruges til at give dybde, friskhed og karakter til grønne retter. Med rødder i det tyrkiske køkken er han vant til, at friske urter ikke bare er pynt, men spiller en hovedrolle – ofte i store håndfulde – og det gør en verden til forskel for både smag og lysten til at spise grønt.

Gartner Henning Jørgensen supplerer med sin rige viden om, hvordan man dyrker krydderurter med kraft og karakter. Han har i årtier arbejdet med urter i alle afskygninger hos Økologihaven i Odense, Danmarks største økologiske urtegartneri.

Sammen med Trine Krebs, der binder samtalen sammen og sørger for, at alle kan følge med og stille spørgsmål, inviterer de til en smagfuld samtale fyldt med inspiration til både køkken og krydderurtebed - og der bliver naturligvis smagsprøver

Dine værter
Umut Sakarya
Umut er kok med rødder i det tyrkiske køkken og en passion for smag, urter og grøn madlavning. Han er kendt for sin uhøjtidelige tilgang til mad og sit store engagement i bæredygtige måltider, hvor friske krydderurter spiller hovedrollen. Umut formår at gøre grøn mad både velsmagende og tilgængelig for alle.
Instagram

Henning Jørgensen
Henning er gartner hos Økologihaven i Odense – Danmarks største økologiske urtegartneri. Han har i årtier arbejdet med dyrkning af krydderurter og er en uvurderlig kilde til viden om alt fra smag og sorter til dyrkning og høst. Med et stort hjerte for økologi og jordforbindelse deler han generøst ud af sin erfaring.
Hjemmeside
Instagram


Eventet er gratis, man kan bare møde op



Adresse: Den Grønne Scene, Festivalpladsen, Flæsketorvet 45, 1711 København V

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

Man behøver ikke billet - bare mød op


søndag 17. aug. 2025 kl. 13:00 - 13:45