Vilde urter og vilde dyr på menuen

Præsenteres af Wildfooding

Kom med til en vild middag med Wildfooding og Jægerinden i Sejs

To passionerede mennesker, med hver sin tilgang til det vilde vil denne dag lade de to verdener smelte sammen.

Du får først et lille foredrag om sankning i Danmark af Wildfooding. Om hvad, hvornår og hvordan med eksempler på hvad der er fremme netop nu. Noget indgår naturligt i middagen derefter. Om det bliver mjødurt, dunhammer, brøndkarse, skovmærke, strandkål, ene, engkarse, strandvejbred, strandmælde, lægekokleare, vild gulerod, sødskærm eller noget andet vil vise sig. Forhåbentlig kan det åbne en dør for din sankekarriere.

Derefter vil Mette (Jægerinden) fortælle om jagt på sommerbuk, og hvis hun har været dygtig og heldig vil hun forlægge en sommerbuk foran dig. Hvis ikke har vi backup, så middage bliver der lige meget hvad. Mette fortæller inspirerende om jagt, som ikke blot er drab og trofæ, men meget andet. Mette er en tænksom jæger. For hende er jagt et privilegie, ikke en selvfølge. At høste af naturens overskud og ikke tage mere end man kan spise. Sådan jager Mette. De sidste to år har hun kun spist vildt kød, nedlagt af hende selv (med få undtagelser). Ikke fanatisk, men med en beundring for måltider, hvor der er lagt utallige timer og følelser i. Foruden at spise en del vildtkød, og bruger Mette det meste af sin tid i en skov, med en riffel over skulderen. Hendes arbejde er formidling af jagt i mit eget selvstændige virke.

Derefter glider vi ind i en middag med buk og vilde urter og her vil gæsterne blive involveret i madlavningen. Stemning er uformel og afslappet. Vi vil begge gerne lære fra os og dele den glæde vi finder i naturen. Du kan spørge om alt, ja det håber vi faktisk du vil!

Hele arrangementet foregår udendørs i Thomas (Wildfooding) have i Sejs, Porsevænget 5, 800 Silkeborg - bag det sorte træhus i krattet. Gå venstre om huset og så er du der. Vi spiser ved langborde og af engangsservice under åben himmel eller presenning hvis det regner.

Der vil være mulighed for at tilkøbe naturvin og en gin og tonic af Thomas egen gin til rimelige priser.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Vild Mad, Dr, en række museer og fonde.Adresse: Porsevænget 5 A, 8600 Sejs

Læs mere på: www.wildfooding.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.