VINBONDEMIDDAG MED ANDERT-WEIN PÅ RESTAURANT LOLA

Præsenteres af Restaurant Lola

Kom med til vinbondemiddag og mød det østrigske vinhus Andert-Wein fra Burgenland, der medbringer anekdoter fra marken og nogle af husets bedste vine, som vi skal smage og nyde med en afstemt menu kreeret af Kamilla Seidler og teamet i Lolas køkken

De to brødre Erich og Michael - ældst og yngst i en søskendeflok på 8 - blev nærmest ved et tilfælde vinmagere, og overtog fem hektar i Burgenland i den østlige del af landet. De fire hektar er nu vinmarker og den sidste er beboet af gæs, ænder, grise, får og høns samt urter og grøntsager, hvor den lokale skole har små urtehaver, hvor de kan lære at blive fortrolige med at dyrke og høste grøntsager.

Brødrene har skabt et lettere magisk sted, et mikrovineri, der ikke ligner noget andet i vinens verden – og de laver vine med karakter og kant, hvilket er passende, da de selv er et par helt særlige karakterer. Deres vine udmærker sig med friskhed og lethed, der er en af årsagerne til, at du altid kan finde en håndfuld vine fra Andert i Lolas vinkort.

For os er det en rejse igennem to smagsuniverser, der har fundet hinanden. Anderts vine med profiler som grapefrugt og underspillet syre passer på magisk vis til vores smagsunivers, der ellers kan være kompliceret at sætte vin til”, siger Kamilla Seidler.

Brødrene har en naturlig, håndholdt approach til vinproduktion, og besøger man dem, er ordet vingård ikke det første, man tænker. Alt foregår i en udbygget kælder under Michaels hus. Rygraden i vinene er ofte Ruländer - Grauburgunder eller Pinot Gris for de hvide, og Zweigelt for de røde, men brødrene har også godt styr på en fænomenal Muskat uden tilsat svovl.

Danmark via Frederik og Grapewise var det første marked uden for Østrig, vi begyndte at sælge til for nu snart ti år siden. Jeg føler, vi er kommet langt på den tid, og vi arbejder anderledes i dag med gæring af hele klaser og længere maceration - og helt uden kemi. Det er altid skønt at komme tilbage til Danmark, og jeg glæder mig til at præsentere en masse nye vine for gæsterne”, siger Erich Andert.

Vi skal nyde mad og vin ved langbord på Lola, nøjagtigt som middagene foregår på brødrenes vinmark.

Besøg Andert-Wein på Instagram her

Besøg deres hjemmeside her

 

 

 

 

 



Læs mere på: https://www.restaurantlola.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.