Yusras Levantinske festmiddag

Præsenteres af Yusras Køkken

Det levantinske køkken er en tusind år gammel tradition i et historisk område, som omfatter de fire arabiske lande, Syrien, Jordan, Libanon og Palæstina, som deler madkultur. Yusra Kom til Danmark i 2015 og har medbragt traditionen og erfaringen, som hun nu kombinerer med inspiration fra det internationale kulinariske miljø i København, og fra hendes tid i den Arabiske Golf. Du kan forvente en madoplevelse der svarer til en stor familiemiddag i et Syrisk landkøkken, hvor mama Yusra har forberedt noget ganske særligt til sine gæster. Det rustikke og det raffinerede kombineres med indsigt og kærlighed. Vi skal smage 8 mezze, to hovedretter og en klassisk dessert.

Din vært:
Yusras køkken er en socialøkonomisk cateringvirksomhed, der laver lækre kvalitetsretter fra det levantinske og arabiske golfkøkken til danske feinschmeckere, og samtidig fungerer som en indgang til arbejdsmarkedet for mange af de kvinder med flygtningebaggrund, der på grund af forskellige udfordringer ikke har fundet et job, trods deres kompetencer og ønske om økonomisk uafhængighed.

Instagram
Facebook 

Det praktiske:
Arrangementet er indendørs. Børn skal være i følgeskab med voksne.Adresse: Kitchen Collective, Slagtehusgade 11 A , 1715 København V

MENU

Mezze
Sapanekh fatayer
Fyld af spinat, løg, valnød, granatæble, sumak og olivenolie indbagt i en dej af hvedemel, yoghurt og olivenolie. En udsøgt levantinsk apetizer.

Kebbe
Den berømte friterede kebbe fyldt med hakket oksekød, og krydderier serveres med en traditionel linsesuppe kogt på røde linser, ris, rød peber, tomat, løg og gulerødder. Krydret med kanel, spidskommen, hvidløg og ingefær. Serveres med dip af granatæblesirup.

Hummus
Den udødelige klassiker, hummus af kikærter, olivenolie, tahin. Frisk tilberedt som Yusras laver den.

Khubs Kaleb
Yusras' hjemmebagte levantinske “focaccia” af hvedemel med nigella, sesam og fennikel.

Baba Ganooj
Moset og røget aubergine med olivenolie, citron, tahin og Yusras krydderier.

Mouhammara
Den velsmagende levantinske dip af moset rød peberfrugt, olivenolie, valnødder, hvidløg, tomat, brødkrummer, granatæblesirup, tahin og Yusras krydderier.

Grønstsagssticks
Friskskårede gulerødder, agurk, tomat, etc

Hovedretter 
Frekeeh Dajaj
Denne rustikke velsmagede ret kombinerer den unikke smag af grønne ristede og gnubbede hvedekerner med grønne ærter og lækre kyllingstykker. Afstemt med Yusras krydderier.

Moussaqaá
Syrisk ovnbagt grøntsagsgryde med aubergine, tomat, løg, hvidløg, rød peber og koriander (vegansk).

Fattoush
Denne originale Levantinske salat kombinerer frisk salat, tomater, agurk, rød peber, forårsløg, persille, mynte, olivenolie og granatæble, toppet med Yusra egen dressing og stykker af ristet Arabisk brød.

Dessert
Warbat
Hemmeligheden bag en god Warbat er at temperere sukkeret, så de andre ingredienser kommer til deres ret", siger Yusra. Filodej i trekanter, fyldt med creme, toppet med pistacienødder. Bagt til sprød og gylden perfektion. En perfekt afslutter.

Vin, kombucha, øl og sodavand sælges ad libitum.

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

lørdag 24. aug. 2024 kl. 18:30 - 21:00
Mezze, hovedretter, dessert
á 475,00 kr.
+ 23,00 kr.
lørdag 24. aug. 2024 kl. 18:30 - 21:00
BØRNEBILLET (under 12 år): Mezze, hovedretter, dessert
á 230,00 kr.
+ 23,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »