I anledning af Spis med i Vores Køkkener inviterer Tingbjerg Skole i Brønshøj inden for til en særlig aften, hvor du kan høre om den vilde udvikling og smage skolemad, der både nærer, mætter, udvikler og passer på verden.
Tingbjerg Skole ligger i hjertet af det store boligområde Tingbjerg i udkanten af København. Området er for nylig blevet fjernet fra listen over hårde ghettoer. Og senest blev skolen omtalt i medierne, fordi stort set alle elever fortsætter på en ungdomsuddannelse efter endt skolegang på Tingbjerg Skole. Med andre ord er skolen inde i en meget positiv udvikling.
Skolen gør sig også bemærket på en anden parameter. Siden 2010 har Tingbjerg Skole nemlig været er én af Københavns Kommunes 16 madskoler. Det betyder, at der hver dag er et hold i køkkenet for at lave frokost til deres klassekammerater. Her lærer de basale køkkenfærdigheder, bliver inspireret til at prøve nye smage og får viden om den mad, vi spiser, og hvor den kommer fra.
I køkkenet sørger Berit, Tine, Henrik, Anders & Morten for, at frokosten hver dag er tilberedt af friske, økologiske råvarer - og at der en gang i mellem bliver serveret nogle ønsker fra den postkasse, der hænger midt i køkkenet, hvor eleverne kan skrive ønsker til menuen.
Kom og hør om skolens vilde udvikling og få indblik i hverdagen på en madskole, hvor eleverne har mad på skoleskemaet.
Velkommen på Tingbjerg Skole!
Menu
Aftenens menu består af tre serveringer:
Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag undervejs.
Kl. 17. 30 - Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 - Middag ved langborde
Kl. 19.30 - Tak for i aften
Om Tingbjerg Skole
Tingbjerg Skole ligger i Brønshøj uden for København. Størstedelen af skolens 600 elever bor i det udsatte boligområde Tingbjerg, som i december 2022 rev sig løs af regeringens liste over omdannelsesområder. 80 procent af skolens børn er tosprogede.
Spis med i vores køkkener er madfestivalen, hvor Københavns offentlige køkkener åbner dørene og inviterer dig indenfor.
Fra 24. marts – 11. april 2025 og den 19. og 20. august under Copenhagen Cooking kan du opleve, hvordan maden i kommunens skoler, plejehjem og sociale tilbud smager, når otte institutioner byder på middag.
Bag måltiderne står dygtige og dedikerede køkkenmedarbejdere, der hver dag sørger for sund og grøn mad. Ambitionen? At gøre København til en sund og bæredygtig madby.
Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.