Spis med hos Tingbjerg Skole - en madskole i vild udvikling

Presented by Københavns Kommune

I anledning af Spis med i Vores Køkkener inviterer Tingbjerg Skole i Brønshøj inden for til en særlig aften, hvor du kan høre om den vilde udvikling og smage skolemad, der både nærer, mætter, udvikler og passer på verden.

Tingbjerg Skole ligger i hjertet af det store boligområde Tingbjerg i udkanten af København. Området er for nylig blevet fjernet fra listen over hårde ghettoer. Og senest blev skolen omtalt i medierne, fordi stort set alle elever fortsætter på en ungdomsuddannelse efter endt skolegang på Tingbjerg Skole. Med andre ord er skolen inde i en meget positiv udvikling. 

Skolen gør sig også bemærket på en anden parameter. Siden 2010 har Tingbjerg Skole nemlig været er én af Københavns Kommunes 16 madskoler. Det betyder, at der hver dag er et hold i køkkenet for at lave frokost til deres klassekammerater. Her lærer de basale køkkenfærdigheder, bliver inspireret til at prøve nye smage og får viden om den mad, vi spiser, og hvor den kommer fra.

I køkkenet sørger Berit, Tine, Henrik, Anders & Morten for, at frokosten hver dag er tilberedt af friske, økologiske råvarer - og at der en gang i mellem bliver serveret nogle ønsker fra den postkasse, der hænger midt i køkkenet, hvor eleverne kan skrive ønsker til menuen.  

Kom og hør om skolens vilde udvikling og få indblik i hverdagen på en madskole, hvor eleverne har mad på skoleskemaet. 

Velkommen på Tingbjerg Skole!

Menu
Aftenens menu består af tre serveringer: 

  • Velkomsthapser: Stegt auberginerulle med gedeost og muhammara dip
  • Hovedret: Shakshuka med æg, feta og persille. Serveret med bulgur og pak choi vendt i zhoug, en grøn chilipesto, og ristede pinjekerner.
  • Dessert: Ymerfromage med syltede bær og havreknas

Aftenens program 
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag undervejs. 

Kl. 17. 30 - Ankomst og velkomst 
Kl. 18.00 - Middag ved langborde 
Kl. 19.30 - Tak for i aften

Om Tingbjerg Skole
Tingbjerg Skole ligger i Brønshøj uden for København. Størstedelen af skolens 600 elever bor i det udsatte boligområde Tingbjerg, som i december 2022 rev sig løs af regeringens liste over omdannelsesområder. 80 procent af skolens børn er tosprogede. Address: Skolesiden 2, 2700 Brønshøj

Read more: https://tingbjergskole.aula.dk/

 Spis med i vores køkkener

Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival i Københavns Kommune, hvor du inviteres til at spise med i nogle af byens 1027 offentlige køkkener. 

Festivalen foregår 17. – 28. april, hvor alt fra vuggestuer til plejehjem åbner dørene, så du kan smage på Københavns Kommunes ambitiøse Mad- og Måltidsstrategi.  

København står nemlig for bæredygtige måltider, der forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet. Det kan smages i de 70.000 måltider, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, sociale tilbud og bosteder, kulturhuse, idrætsanlæg, medarbejderkantiner m.m. i Københavns Kommune.  

  Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.