Kom med til en smagning af den helt gode slags, når Le Petit Vinbar og Den Grønne Kutter slår pjalterne sammen under Copenhagen Cooking. De to har nemlig gjort det til en fast månedlig tradition at servere champagne og østers i den lille franske vinbar – og nu rykker de for én aften ud i teltet på torvepladsen og tager det velsmagende makkerpar med sig.
Her dykker Den Grønne Kutter ned i østersens verden og viser dig, hvordan du åbner dem som en vaskeægte fiskehandler. Undervejs smager du dig gennem tre forskellige østers, mens Le Petit Vinbar skænker den helt rigtige champagne dertil.
Har du appetit på mere, er der mulighed for at tilkøbe ekstra østers og champagne i løbet af aftenen.
Dine værter
Le Petit Vinbar
Halvt fransk. Halvt dansk. Og helt igennem velsmagende.
Le Petit Vinbar er drevet af et internationalt præg, når stadeholderne Ole Mejlby og Sylvain Codron fylder glasset i den lille vin- og spisebar. Selvom de har en forkærlighed for champagne, kan du glemme alt om fine fornemmelser.
Dråberne er omdrejningspunktet hos makkerparret, der selv importerer deres vin og champagne fra producenter, som de i øvrigt er på fornavn med. Det er nemlig vigtigt for Ole og Sylvain, at de selv har besøgt deres producenter, så de kan kvalitetssikre hver flaske.
Den Grønne Kutter
Frisk fangst fra nære og fjernere farvande fylder disken hos Den Grønne Kutter. Stadet, der har benene (eller kutteren) solidt plantet i bæredygtige farvand.
For som navnet afslører: Hos Den Grønne Kutter arbejder stadeholderne tæt sammen med lokale fiskere, der benytter sig af skånsomme fangstmetoder, når de hiver fiskene op fra de salte skumsprøjt.
Holdet bag tæller blandt andre de to venner Baha og Yasser. Sidstnævnte har været i fiskebranchen i et årti, og har sågar giftet sig ind i en lollandsk fiskerfamillie.
Ekstra info
Arrangementet foregår i tipiteltet på torvepladsen – så husk at klæde dig på efter vejret, og tag gerne en ekstra trøje med.
Bemærk at billetprisen er eksklusiv billetgebyr.
Tre østers og et glas champagne fra Baillette-Prudhomme, Brut Réserve, 1. cru.
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev