Kom ind og hør historien om danskernes madpakkekultur!
Historien om vores madpakker er tæt forbundet med historien om arbejderne i hovedstaden, der med deres kolde, smurte rugbrødsmadder satte et afgørende aftryk på det 20. Århundredes madkultur.
I Københavns eneste fredede kælderrestaurant kan du både smage - og blive klogere på madpakkens kulturhistorie i et medrivende madforedrag, mens du skyller efter med guldøl fra Krenkerup, stjernepilsner og kryddersnapse lagret specielt til hovedstadens indbyggere og gæster.
Under foredraget serveres en række udvalgte smagsprøver fra forskellige perioders madpakker. Vi serverer:
1. del: Arbejderne flytter til byen: Fedt og æg hertil rabarbersnaps.
2. del: Kolonihave og 8-timers arbejdsdag: Tomat og finker hertil skovmærkesnaps.
3. del: Krigs- og krisetider: Krigsfisk og strukket smør, hertil blomme-sprit.
4. del: Køleskab og kvinden på arbejdsmarkedet: Hamburgerryg og pålægssalater, hertil mælkebøttesnaps.
Om stedet:
I kælderen under Arbejdernes Forsamlingsbygning ligger Café & Øl-Halle, der med godt håndværk og stolte traditioner har serveret mad for arbejderne og andet godtfolk siden 1892.
Omgivelserne oser af nostalgi, det er som at træde ind i et lille stykke Danmarks historie.
Krenkerup Bryggeri er en moderne og innovativ del af det gamle og distingverede Krenkerup Gods.
Godset ligger i Sakskøbing og er siden 1367 gået i arv fra slægt til slægt
Der brygges dansk kvalitets øl på vand, malt, humle gær & intet andet.
Foredragsholder er Jesper Ravn Hansen, tidligere formidler og museumsinspektør på Arbejdermuseet. Jesper er cand. pæd i didaktik og har specialiseret sig i madkultur og hvordan mad og hverdagsliv kan fortælle om historiens store linjer.
Bemærk at prisen nedenfor er eksklusiv gebyr.
Under foredraget serveres en række udvalgte smagsprøver fra forskellige perioders madpakker.
Vi serverer:
1. del: Arbejderne flytter til byen: Fedt og æg hertil rabarbersnaps.
2. del: Kolonihave og 8-timers arbejdsdag: Tomat og finker hertil skovmærkesnaps.
3. del: Krigs- og krisetider: Krigsfisk og strukket smør, hertil blomme-sprit.
4. del: Køleskab og kvinden på arbejdsmarkedet: Hamburgerryg og pålægssalater, hertil mælkebøttesnaps.
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 20. – 29. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev