Dyk ned i løgets mange lag og vær med til en aften fyldt med løgkærlighed, når kok Pernille Vejrum og løgekspert Henrik Jørgensen inviterer til fællesspisning i Medborgercentret Nordens Plads under Copenhagen Cooking.
Løget er årets hovedingrediens, og aftenen hylder dets smag, alsidighed og kulturhistorie – fra danske marker til din tallerken.
Program
17.00
Fælles velkomst i den smukke byhave Nordens Have, hvor Trine Krebs sætter stemningen med sit engagement i grøn omstilling og kærlighed til sæsonens grøntsager – i år med fokus på løg! Vi får et kig i plantekasserne, hører om dyrkningen i haven og sætter scenen for en aften i løgets tegn.
17.30
Så er der serveret! Vi rykker ind i Medborgercentret, hvor Pernille Vejrum har kreeret en skøn aftensmad med løg i alle afskygninger – karamelliseret, syltet, grillet og meget mere. Vi spiser sammen, mens Henrik Jørgensen giver et kort indblik i løgproduktion i Danmark, sorter, dyrkningsvilkår og afsætning – og deler ud af sin begejstring for den ellers ydmyge grøntsag.
20.00
Tak for i aften – og tak for løgkærligheden!
Dine værter
Pernille Vejrum er kok og gastronomisk konsulent hos Food Organisation of Denmark. Hun er udlært hos Per Thøstesen på Bistro Boheme, hvor hun gennem 13 år – de seneste seks som køkkenchef – har stået bag gryderne.
Henrik Jørgensen er salgschef hos Bejo Nordic og har arbejdet professionelt med løg i over 15 år. Han har stor indsigt i både dansk og international løgproduktion og har bl.a. repræsenteret Danmark ved løgkonferencer i både Europa og Sydamerika.
Medborgercentret Nordens Plads fremmer medborgerskab ved at give alle mulighed for at involvere sig i eget og andres liv. Vi tilbyder selvbetjent bibliotek, foredrag, koncerter og andre kulturelle aktiviteter. Gratis lokaler er til rådighed for borgerdrevne aktiviteter, og vi hjælper med at skabe arrangementer og netværk. Vi samarbejder med lokale interessenter for at forbedre området. Kom forbi til en snak og en kop kaffe, så finder vi ud af, hvad vi kan gøre for dig.
Vær opmærksom på, at den angivne pris tillægges et billetgebyr.
Fransk løgtærte med Comte, Karl Johan mayo, syltede løg, bitre salater.
Tomat salat med variation af løg.
Hertil sprød baguette.
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev