Sanselig gadefest med italienske smage, lokale råvarer og festligt fællesskab
To aftener i træk bliver Guldbergsgade på Nørrebro dækket op til et langt og levende måltid under åben himmel.
Rodfast og Rust inviterer til en grøn og sanselig fest, hvor det italienske landkøkken møder lokale råvarer – og selskabet rykker tættere sammen for at hylde sommerens råvarerfest til lyden af lune akustiske toner.
Aftenen begynder kl. 17.00 med en boblende velkomstdrink og en plads omkring langbordet foran Rust og Conga. Første ret er en cremet toscansk bønneret med friske urter og sprød, ristet surdej – en lun og velduftende start på aftenen.
Derefter åbner vi porten til Rusts grønne baggård, hvor vi igen i år griller over åben ild: et overdådigt udvalg af grillede, marinerede og bagte sommergrøntsager i selskab med italienske smage – syrligt, sødt, salt og ristet. Alt sammen tilberedt med de bedste danske råvarer og kærlighed til det grønne.
Aftenen afrundes med en let og syrlig-sød dessert med rabarber – en frisk finale på en middag, der er både generøs, grøn og fuld af smag.
Kom og spis med mens solen går ned over Guldbergsgade. Ved dårligt vejr rykker vi indenfor hos Rust, hvor maden serveres i intime grupper ved små borde. Sommerstemningen følger selvfølgelig med.
Dine værter
Rust og Rodfast bringer tilsammen over 60 års erfaring i at få alt til at spille – når man vil have live musik i øret, kompromisløs mad i maven og den gode stemning, der forbliver i kroppen.
Rust har for længst spillet sig varm som elsket koncertsted og ikonisk kulturhus på Nørrebro. Jesper & Anders fra Rodfast har komponeret alt fra Michelin-retter og tænderløbende bistroklassikere - til grønne, lokalproducerede grøntsagsgrooves. Til daglig har de hjemsted på Østre Gasværk Teater.
Nu går vi sammen for at skabe gadekøkken på højt niveau: levende langborde, ild i smagen, bløde rytmer i luften og grin i glasset – midt på Guldbergsgade.
I tilfælde af dårligt vejr ...
Ved dårligt vejr rykker vi indenfor hos Rust, hvor maden serveres i intime grupper ved små borde. Sommerstemningen følger selvfølgelig med.
Foto af @koreangrown Yolantasui.com
Forret
Cremet toscansk bønneret med friske urter og sprød, ristet surdej
Hovedret
Vi griller over åben ild et udvalg af grillede, marinerede og bagte sommergrøntsager i selskab med italienske smage – syrligt, sødt, salt og ristet.
Dessert
Let og syrlig-sød dessert med rabarber fra nordsjælland
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev