Spis med hos Gullandsgården – en integreret daginstitution på Amager

Presented by Københavns Kommune

På Gullandsgården serverer de hver dag madglæde og velsmag for byens yngste borgere. Nu åbner de dørene for en enkelt aften, så du kan smage børnemad anno 2023.

Gullandsgården er en daginstitution på Amager med plads 53 børn i alderen 0 - 6 år. Midt i institutionen ligger køkkenet, hvor Heidi tilbereder tre daglige måltider til børnene; formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. 

Måltidet er en vigtig del af hverdagen på institutionen. Børnene spiser sammen som en fælles aktivitet, hvor der er tid til fordybelse og til at arbejde med madmod og maddannelse. Det kræver nemlig tid og en målrettet indsats at give byens mindste madborgere gode madvaner. 

Maden på Gullandsgården er 90 % økologisk og lavet fra bunden; smørepålægget er hjemmerørt, brødet er hjemmebagt og måltidet både nærer, mætter, udvikler og passer på verden.

Velkommen til en hyggelig aften på Gullandsgården, hvor du får serveret et dejligt måltid og får et kig ind i en hverdag med mad i børnehøjde. 

Menu
Aftenens menu består af to retter:

  • Smagsprøver fra børnenes eftermiddagsmad: Hjemmebagt brød og bæredygtig, vegetarisk smørepålæg
  • Linselasagne med grøntsager, svampe og ostesauce samt grønt tilbehør

Aftenens program 
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag undervejs. 

Kl. 17. 30 - Ankomst og velkomst 
Kl. 18.00 - Middag ved langborde 
Kl. 19.30 - Tak for i aften 

Om Gullandsgården
Gullandsgården på Amagerbro er en integreret institution for børn i alderen 0 - 6 år. Institutionen er normeret til 53 børn. Gullandsgården er inspireret af norditaliensk pædagogik, og der arbejdes ofte projektorienteret med afsæt i Idana Pesciolis teori og metode.

Institutionen har en skovbus, der hver dag kører 33 af husets børn op til en skovhytte i Tokkekøb Hegn. Address: Gullandsgade 29, 2300 København S

Read more: https://gullandsgaarden-kk.aula.dk/om-os/om-os

 Spis med i vores køkkener


Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune.  Se hele festivalprogrammet her.

Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune. 

Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden. 

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.