Kaffe og klarhed – en formiddagstalk om ultraforarbejdet mad

Præsenteres af Lindhardt og Ringhof Forlag

Kom med, når Hjerteforeningen og Diabetesforeningen inviterer til kaffe og en ærlig samtale om de ultraforarbejdede fødevarer, der fylder stadig mere i vores hverdag.

Er det egentlig så slemt med ultraforarbejdede fødevarer – og hvordan ved vi overhovedet, hvad der er hvad?

Over 50 procent af danskerne synes, det er svært at vurdere, om en fødevare er ultraforarbejdet – og det gør det sværere at vælge sundt, når man står i supermarkedet. Mange af de mest forarbejdede produkter er nemlig pakket ind i sundhedsbudskaber som “rig på fibre” eller “højt proteinindhold”. Men kan vi stole på det?

I denne formiddagstalk får du konkrete perspektiver på, hvad ultraforarbejdede fødevarer egentlig er, hvorfor det betyder noget – og hvordan vi som forbrugere bedre kan navigere i en jungle af ernæringsbudskaber.

 

Dine værter

Natasha Selberg (Hjerteforeningen) og Cecilie Sandvad (Diabetesforeningen) arbejder begge med at gøre ernæring og sundhed forståeligt og anvendeligt i hverdagen. De deler ud af deres viden om, hvordan vi gennemskuer ultraforarbejdede fødevarer og tager bedre valg – uden at blive snydt af smarte sundhedsløfter.

Trine Krebs er dagens konferencier. Hun er madformidler, landkvinde og grøn chef i FOOD – og kendt for at skabe nærværende samtaler om mad, mennesker og ansvar.


Menu

Kaffe og klarhed



Adresse: Køkkenscenen på festivalpladsen, Flæsketorvet 45, 1711 København V

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev


lørdag 16. aug. 2025 kl. 11:00 - 11:45