Kvægdebat

Præsenteres af Copenhagen Cooking

Kvæg og kompleksiteten i vores mad og vores landskab
Lyt med og stil spørgsmål til en kompleks og nuanceret samtale om kvægets rolle i fremtidens fødevaresystem – og det gælder i den grad om at holde tungen lige i munden.

Vi ved at kvæg og co2 udledning trækker overskrifter og oksekødet i den grad sættes udenfor dørene i de professionelle køkkener, hvor KPI omkring klima er meget nærværende. Det kniber mere i de private køkkener, hvor oksekødsforbruget ikke falder drastisk.

Så er der gang i store reformer af vores landskab og fx treparten gir udsigt til at afgræsning af græsarealer vil kræve meget kvæg – og det skal vel spises, men af hvem?

I det hele taget kan kvæg en masse – og kvæget har nogle downsides. Vær med til at sætte lys og stil spørgsmål til alle nuancerne, når vi taler kvæg og et grønt fødevaresystem.

Det kommer til at flyve gennem luften med fakta, visioner, modsætninger og måske måske en mulighed for et samspil på den lange bane.


DEBATPANELET

Moderator: Trine Krebs 
Grøn Chef i Food Organisation of Denmark

Søren Egge Rasmussen
Medlem af Folketinget og bla. Medlem af miljø- og fødevareudvalget

Franciska Rosenkilde
Medlem af Folketinget og formand for Alternativet

Christian Fromberg
Kampagneleder for landbrug, natur og skov i Greenpeace

Sybille Kyed
Faglig Chef i Økologisk Landsforening

Michael Allerup
Enhedschef i køkkenet for Bispebjerg Hospital og næstforperson i Kost og Ernæringsforbundet

Ida Storm
Kvægdirektør i Landbrug & Fødevarer

 



Adresse: Køkkenscenen på festivalpladsen, Flæsketorvet 45, 1711 København V

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev


mandag 18. aug. 2025 kl. 15:00 - 16:30