Fællesspisning og bælgfrugtsbingo på Madens Folkemøde 2024

Presented by Tænketanken Frej

Frej inviterer til sommerlig bælgfrugtsmiddag og bælgfrugtsbingo!

Vi skal spise flere bælgfrugter, siger kostrådene. Danskerne spiser gennemsnit 2-5 gram bælgfrugter om dagen - det er langt fra de 100 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler. Men hvilke bælgfrugter findes? Og hvordan kan vi få flere bælgfrugter i den mad vi kender?

Få inspiration til at bruge bælgfrugter i hverdagen og smag linser og ærter på nye måder. Maden er lavet af Frejs frivillige, som til daglig studerer og arbejder med fødevarer.

Vi får besøg af madhistoriker, Nina Bauer, som vil fortælle om bælgfrugternes historie i dansk madkultur, og forsker fra Københavns Universitet, Iben Lykke Petersen, der netop er blevet bevilget midler til at forske i bælgfrugter og deres ernæringsmæssige fordele og udfordringer.

Vi slutter af med en solid omgang bælgfrugtsbingo med fede bælgfrugts-præmier på højkant, og der er selvfølgelig sidegevinster!

Kidneybønne, linse, ært - Bingo Bælgfrugt - det’ slet ik’ svært.

Kom og vær med! Alle er velkomne, men vi ønsker særligt at skabe et fedt rum for studerende og unge.

Det koster 75 kr. inkl. gebyr for studerende og unge under 30 år at deltage - og 100 kr. inkl. gebyr for andre. Address: Madens Folkemøde (Sundhedsscenen), Søvej 10, 4930 Maribo

Read more: https://www.madensfolkemode.dk/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.