Spis med hos Martha Hjemmet – en selvejende daginstitution i hjertet af Nørrebro

Presented by Københavns Kommune

På Martha Hjemmet serverer køkken og personale hver dag madglæde og velsmag for byens yngste borgere. Nu åbner de dørene for en enkelt eftermiddag, hvor børnene er med til at servere, mens køkken og personale fortæller om en hverdag med mad i børnehøjde. 

Martha Hjemmet kalder sig selv et måltidshus. Det betyder, at de arbejder målrettet med at servere sunde og alsidige måltider for institutionens 170 børn. Samtidig arbejder de med madmod og maddannelse, så måltidet er mere end bare den mad, der ligger på tallerken. 

I køkkenet tilbereder Almir, Eva og Sasha de daglige måltider, der er 90 % økologiske. Maden er lavet fra bunden, brødet er hjemmebagt og samarbejdet med personalet i resten af huset er vigtigt for at skabe de retter rammer om måltidet. 

Køkkenet ligger med vinduer ud til den store legeplads, så børnene kan kigge med, mens der snittes, hakkes og bages til dagens tre måltider. En gang imellem banker børn på køkken-ruden for at lokke en håndfuld kerner ud af køkkenet, der altid har en bøtte med ristede solsikkekerner fra rugbrødsproduktionen stående i vinduet.   

Velkommen til en hyggelig eftermiddag på Martha Hjemmet, hvor børn og personale inviterer inden for til et dejligt måltid og et kig ind i dagligdagen i et måltidshus midt på farverige Nørrebro. 

Menu 
Køkkenet serverer to retter: 

Forret: Saltet laks, mild rygeostcreme, dild mayo og rugbrødsknas

Hovedret: Kylling danoise; helstegt kylling med persille, syltede agurker og rabarber samt små kartofler kogt i løvstikke. 

Aftenens program 

Kl. 15.00 - Ankomst 
Kl. 15.15 - Velkomst ved institutionens ledelse og køkkenet
Kl. 15.30 - Spisning og fællessang 
Kl. 16.45 - Tak for mad
Kl. 17:00 - Vi hjælpes ad med at sætte stole op og siger tak for en dejlig aften

Om Martha Hjemmet 
Martha Hjemmet er en integreret institution på Nørrebro. Institutionen har cirka 170 børn i alderen 0 - 6 år fordelt på vuggestue og børnehave. Martha Hjemmet har til huse i en stor, treetagers bygning på Brohusgade med en stor legeplads i gården. Address: Brohusgade 7, 2200 København

Read more: https://marthahjemmet.dk/

 Spis med i vores køkkener

Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival i Københavns Kommune, hvor du inviteres til at spise med i nogle af byens 1027 offentlige køkkener. 

Festivalen foregår 17. – 28. april, hvor alt fra vuggestuer til plejehjem åbner dørene, så du kan smage på Københavns Kommunes ambitiøse Mad- og Måltidsstrategi.  

København står nemlig for bæredygtige måltider, der forener sundhed, velsmag og ansvar for klimaet. Det kan smages i de 70.000 måltider, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, sociale tilbud og bosteder, kulturhuse, idrætsanlæg, medarbejderkantiner m.m. i Københavns Kommune.  

  Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.