Mindre, men bedre – hvorfor Region H stadig serverer oksekød
Region Hovedstaden har siden 2019 halveret sit oksekøds-indkøb af klimahensyn. Oksekød er stadig vigtigt i køkkenerne, som skal nære særligt syge og svækkede. For Region Hovedstaden handler det ikke kun om klima. Det handler også om dyrevelfærd, biodiversitet, sammenhængen i fødevaresystemet og god næring til patienter, pårørende og ansatte. Derfor har Region Hovedstaden lige lavet et nyt kødudbud i et forsøg på at påvirke fødevaresystemet til at producere mindre og bedre.
Kom og vær med til samtalen om de helt store tandhjul, som skubber til udviklingen i vores fødevaresystem. Hvordan visioner om at gøre det bedre og klogere, skal ende som nærende og lækker mad til mennesker, som er er i samfundets varetægt.
Lær om udbud, kompromisser, sammenhængen mellem visioner og praktisk madlavning og hvor vigtigt det er at der er dialog mellem landmand, grossist, politiker og køkkenchefen.
Okse på dagsordnen er støttet af Kvægafgiftsfonden
Moderator: Trine Krebs
Grøn Chef i Food Organisation of Denmark
Marianne Lange
Enhedschef i køkkenerne på Herlev og Gentofte Hospitaler
Thomas Rohden
Næstformand i Region Hovedstaden og valgt for Radikale Venstre
Jan Kristensen
Forretningsudvikler i Dansk Cater
Kjeld Solmer Hansen
Landmand med både planteavl og kvæg i Lejre Kommune
Susanne Bügel
Professor ved Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet
Marianne Fisker
Skov- og landskabsingeniør og medstifter af Naturkød Jammerbugt
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev