Hvad vil det sige at en olivenolie er ekstra jomfru? Og hvorfor dumper så mange olivenolier i Fødevarestyrelsens tests?
Hvilken slags olivenolie kan man putte på yoghurt med frisk frugt til morgenmaden? Og hvilken olivenolie passer bedst til sommerens tomater?
Det skal I smage og snakke om i fællesskab, når I dykker ned i den gode olivenolies verden med eksperterne Nina Vestmark Christiansen og Mikkel Toft Madsen fra Oliviers & Co. De to olivenolienørder vil præsentere nogle af de bedste olivenolier fra årets høst og guide i, hvordan man kan lege med olivenolier med forskellige smagsprofiler i køkkenet. I skal selvfølgelig smage mindst en olivenolie fra årets Copenhagen Cooking venskabsregion, nemlig Provence.
I skal smage på olivenolie rent, og efter smagningen får I lette deleanretninger, hvor de forskellige olivenolier bliver sat i spil med sensommerens vidunderlige råvarer og dejlige produkter fra TorvehallerneKBH til denne særlige Copenhagen Cooking smagning.
FOR AT FÅ DEN BEDSTE SMAGSOPLEVELSE
Et par guidelines, der giver de bedste forudsætningerne for at smage godt ;)
· Lad være med at ryge inden smagningen
· Undlad at bruge parfume eller stærkt parfumerede cremer etc.
· Vent med kaffe til efter smagningen og spis ikke en time op til smagningen.
Vi sidder i tipiteltet på torvepladsen, så medbring tøj, der passer til vejret og eventuelt en ekstra trøje, hvis det er koldt.
Dine værter
Nina og Mikkel er olivenolienørder, og de står bag Oliviers & Co butikkerne på Gammel Kongevej på Frederiksberg og i TorvehallerneKBH. Her har de specialiseret sig i de bedste ekstra jomfru olivenolier, gode eddiker og nøje udvalgte delikatesser fra Middelhavsområdet - og så afholder de fast olivenoliesmagninger, hvor fokus er på de bedste ekstra jomfru olivenolier.
Begge har uddannet sig i olivenoliens verden hos den italienske olivenolieskole ONAOO, og Nina er certificeret professionel olivenoliesmager.
Bemærk at billetprisen er eksklusiv billetgebyr.
I skal smage på flere forskellige ekstra jomfru olivenolier - og til slut serveres små anretninger, hvor olivenolierne sættes i spil. Der serveres udelukkende vegetariske serveringer.
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev