Når det bliver fredag aften i jødiske hjem, sænker roen sig, og det bliver tid til jødernes ugentlige hviledag, shabbat.
Shabbaten indledes med et lille ritual, hvor to lys tændes og vin og brød velsignes, efterfulgt af et dejligt måltid mad. Under Copenhagen Cooking åbner vi dørene op og inviterer indenfor til en 3-retters shabbat-middag med kosher vin krydret med god stemning og spændende fortællinger om denne jødiske tradition.
Der laves en kort rundvisning i synagogen ifm. med arrangementet, men middagen foregår ved siden af i Det Jødiske Hus.
Kyllingesuppe lavet på kyllingefond og grønt med jødisk fletbrød Challah
Grillet kylling, pommes resuleé, israelske salater, hummus og tahin
Gateau Marcel
Kiddush-vin til shabbat-velsignelse, Koshervin og sodavand til maden
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 20. – 29. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev