Piemonte Wine School i København

Præsenteres af I Vini del Piemonte

I efterår kommer København igen huse seminarer ledet af Thomas Ilkjær og Christian Thorsholt Jacobsen om den Piemontesiske vinkultur i Danmark.

Programmet for 2020 program indeholder fire seminarer med smagninger af piemontesiske vine på den anerkendte brancheskole Hotel – og Restaurantskolen i København. Seminarerne holdes af Thomas Ilkjær, ansvarlig for Piemonte Wine School i Danmark, leder af Vinakademiet og dets sommelieruddannelse, og redaktør af den mest omfattende bog om italiensk vin i Norden og af sommelier, restaurantchef og underviser på Vinakademiet Christian Thorsholt Jacobsen.

PROGRAM:

10. September 2020 – 17.30/19.00
Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder
De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.

24. September 2020 – 17.30/19.00
Nebbiolos mange ansigter
Nebbiolo er uden tvivl Piemontes mest berømte druesort. Den har en unik og letgenkendelig profil, men afhængig af voksested og fremstilling ændrer den alligevel nuancer. I denne lektion går vi i dybden med nebbiolo og tester dens mange versioner fra hele regionen.

8. Oktober 2020 – 17.30/19.00
Barolos subzoner
Intet andet sted i Italien har der historisk været samme fokus på enkeltmarker og subzoner som i Barolo, hvor Cru-vinene i årtier har været øverst på dagsordenen. I denne lektion smager vi eksempler på de forskellige Barolo-terroirs og diskuterer hvad de mere eller mindre markante forskelle skyldes.

29. Oktober 2020 – 17.30/19.00
Off-road Piemonte
Hinsides de kendte nebbiolo- og barberavine gemmer Piemonte på en sand skat af indfødte druesorter og sjældne vine med stor personlighed. Der er hvidvine med lagringspotentiale, Spumante på champagnedruer, unikke rødvine og søde specialiteter. I denne lektion går vi udenfor alfarvej og kommer rundt om det meste.

Adresse: Hotel - og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Læs mere på: barolofriends.dk/da/events/piemonte-wine-school-2020/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.