Tour de Kartoffel - En dag dedikeret til at fejre kartoflen

Præsenteres af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum x Copenhagen Cooking

Kokken Umut Sakarya og madhistoriker Bettina Buhl, Det Grønne museum vil tage dig med på en kulinarisk rejse. 

Hovedrollen til denne event har så ubetinget kartoflen. Vi hylder kartoflen – en alsidig ingrediens i den danske madkultur. 

Forbered dig på en dag, hvor vi dykker ned i kartoflens vidunderlige verden, fyldt med viden, humor og selvfølgelig lækre smagsprøver.

Vi starter fra kartoflens ydmyge begyndelser til dens nuværende status som en uundværlig del af global gastronomi. "Tour de Kartoffel" vil vise dig, hvorfor denne beskedne knold fortjener en hovedrolle i både vores køkkener og vores hjerter.

Forbered dig på en uforglemmelig event, hvor vi afslører kartoflens hemmeligheder, inspirerer til nye måder at tilberede denne alsidige ingrediens på, og fejrer dens betydning for bæredygtighed og ernæring.

Med en blanding af lærdom og leg, smag og bæredygtighed, lover vi en oplevelse, der vil forny din kærlighed til kartofler og måske endda revolutionere din tilgang til madlavning.

På gensyn til "Tour de Kartoffel"!

Dine vært

Umut Sakarya, kok, youtuber, kogebogsforfatter og madelsker.

Umut Sakarya er en kendt kok født i Tyrkiet og bosat i Danmark. Umut Sakary er kendt fra TV. I 2015 blev han vinder af "Masterchef – Mig og min kok" sammen med Rene Dif fra bandet Aqua. 

I årene herefter åbnede Umut Sakarya flere succesrige spisesteder med klassisk dansk mad, som alle blev lukket i 2022. 

Umut Sakarya har en YouTube-kanal om madlavning og en Instagram-profil med mange følgere.

Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. 

Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til bøgerne Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad - bl.a. hyppig gæst i Go ‘Morgen Danmark. 

I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.

Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.

Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd.

Eventen er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.

Kål i fokus

Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2024 er kålen, og under overskriften Kålkærlighed får den en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre denne alsidige grøntsag endnu mere attraktiv.

Kålen er nemlig fuld af smag, økonomisk overkommelig, mættende, sprudlende af sundhed og både god for kroppen og klimaet – og så trives den i vores lokale klima. 

Se alle madevents med kålen i fokus her og køb årets kålplakat af Pine Cone Project her.

Læs mere om Årets hovednavn her.



Adresse: Flæsketorvet, 1711 København V

Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig.

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig.

The event is part of the open stage programme at the festival site, which is free to attend. No ticket is required.