Winemakers dinner med Mac Forbes

Presented by Under Himlen

Kom til Winemakers Dinner med Mac Forbes, når han gæster København og Restaurant Mark.

Mac Forbes er efterhånden blevet en af de fineste producenter af kølige og u-manipulerede vine fra Yarra dalen i Australien. 
Restaurant Mark's køkkenchef Bendix Sixhøj Laursen har skabt en frisk og smagfuld menu, der passer til. 

ære en kuriositet til en af de ledende stjerner på den Australske himmel. Hans vine er enestående, spændende og originale.

Menu:

Rimmede kammuslinger med glaskål, syltede grønne jordbær & kefir sauce med dild olie

Let røget laks med nye kartofler, fermenteret jordskok, syltede grønne tomater & løvstikke skum

Rørt oksetatar med peberrod & havesyre

Farseret vagtel med hvide asparges, grillede løg og vin jaune-sauce med morkel

Én surprice med skovmærke og hvid chokolade

 

2020 Chardonnay, Yarra Valley 

2019 Chardonnay, "Woori Village" Vineyard 

 

2020 Pinot Noir, Yarra Valley 

2019 Pinot Noir "Woori Yallock" 

2019 Pinot Noir "Coldstream" Vineyard 

 

Mac er født og opvokset i Yarra Valley i Victoria, Australien. Han har altid været omringet af vin det meste af sit liv. Efter et arbejdsophold som plukker på en vingård i Sydfrankrig, blev Macs interesse og nysgerrighed skærpet. Det var her, idéen om at lave sin egen vin begyndte. 
Da Mac i 2004 hjemvendte fra Sydfrankrig, startede han ud med at gå imod normen, både hvad angik områder men også stil. Han havde et håb om at ramme en mere europæisk stil, som lå langt fra de store alkoholiske vine, der på det tidspunkt dominerede det australske marked. Derfor søgte han efter kolde lommer og uønskede vinmarker, som andre havde opgivet. 

Mac har fokus på Pinot Noir, Chardonnay, Syrah, Riesling og Cabernet Sauvignon fra forskellige områder af Yarra dalen. I vinmarkerne praktiseres der økologi, i jagten på sunde vinstokke og frugt. 
Mac er gået fra at være en kuriositet til en af de ledende stjerner på den Australske himmel. Hans vine er enestående, spændende og originale.

Under Himlen er en kulturfestival arrangeret af Madkastellet på en række scener i historiske omgivelser i og omkring København: Dyrehaven, Brede Værk, Axeltorv, Kødbyen og Langelinie. Address: Restaurant MARK, Axeltorv 3, 1609 København V

Read more: underhimlen.dk

UNDER HIMLEN er en festival arrangeret af Madkastellet på en række scener i historiske omgivelser i og omkring København:   Dyrehaven, Brede Værk, Axeltorv, Kødbyen og Langelinie.
 
I løbet af foråret og sommeren 2023 vil vi samle mennesker i en løbende festival, hvor musik, samtaler, film og mad i magiske omgivelser under sommerhimlen bliver omdrejningspunktet. Specifikt er det stederne Peter Liep´s Hus, Kilden, Slusegården på Brede Værk, Restaurant MARK, Langelinie Pavillonen og Den grønne kødby.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.