Yusras Køkken Pop-up: Som mor laver det i Levanten

Præsenteres af Yusras Køkken

Vi serverer end fantastisk Levantinsk middag i Kødbyen (København)

Yusra laver mad som man gør det til storfamilien ude på landet i Syrien. Hendes farm lå i Darai i det sydlige Syrien havde over 300 oliventræer og kælderen af forrådskamre med oliven, olivenolie,  syltede grøntsager, oste, yoghurt og andre gode sager som hun lavede sammen med familien. Hun har også boet mange år i Kuwait, og siden hun kom til Danmark, har hun arbejdet på at tillempe de autentiske levantinske opskrifter og kombinationer til danske ganer. 

Yusra laver mad af kærlighed til råvarerne og til de mennesker der samles om hendes bord og nu kan du prøve det!


Menu


Mezze

Goulash Sapanekh

Lagdelt filodej marineret med mælk, æg og smør, fyldt med Yusras blanding af spinat og ost. Bagt gyldne og sprøde.

Hummus

Den udødelige klassiker, hummus af kikærter, olivenolie, tahin. Frisk tilberedt som Yusras laver den.

Khubs Kaleb

Yusras' hjemmebagte levantinske “focaccia” af hvedemel med nigella, sesam og fennikel.

Mouhammara

Den velsmagende levantinske dip af moset rød peberfrugt, olivenolie, valnødder, hvidløg, tomat, brødkrummer, granatæblesirup, tahin og Yusras krydderier.


Hovedretter

Maqloupa Dajaj

Denne elegante ret kombinerer saftige auberginer, tomat, ris og kylling bagt lagdelt i en gryde, som vendes ved servering. Et kunstværk for øjne og smagsløg.

(Serveres også i vegetarisk variant)

Kebbe b'Laban

De smukke kebbe er bulgur boller med kødfyld af hakket lam og okse eller linser. I denne version koges kebbe i en hvid cremet yoghurtsauce.

Fattoush

Denne originale Levantinske salat kombinerer frisk salat, tomater, agurk, rød peber, forårsløg, persille, mynte, olivenolie og granatæble, toppet med Yusra egen dressing og stykker af ristet Arabisk brød.


Dessert

Warbat

Lækker sprød baklawa. "Hemmeligheden bag en god baklawa er at temperere sukkeret, så de andre ingredienser kommer til deres ret", siger Yusra. Filodej i trekanter, fyldt med creme, toppet med pistacienødder. Bagt til sprød og gylden perfektion.


Vin, øl og non-alkoholiske drikke sælges pr glas eller flaske.


  

Yusras Køkken hjemmeside

Yusras Køkken på Instagram


Yusras Køkken kombinerer kærligheden til maden, traditionerne og meningsfuldt arbejde: vores formål er også social-økonomisk, i det vi med tiden ønsker at ansætte flere  kvinder, der som Yusra har haft svært ved at finde arbejde hvor de kan bruge deres enestående viden på det danske arbejdsmarked.




Adresse: Slagtehusgade 11A,

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.