Pjattet med ost og frisk på en dags gennemført nørderi og et festfyrværkeri af spændende smagsoplevelser? Så er du gået rigtigt. Kom med Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko på en heldags-ostesafari gennem Aarhus og ud i det østjyske opland - der, hvor osten kommer fra. Gennem en stribe forhåbentligt lærerige og inspirerende stop på ruten udforsker vi ostetemaet: “Skaberkraft: Nytænkning af de danske klassikere (gul + blå)” - bl.a. via besøg og smagninger på Arla Gjesing Mejeri og på Them Andelsmejeri.
Se hele programmet her:
08.30 – Kaffe og morgenost hos Salling Super
Godmorgen og specialostemorgenbolle ved Salling Supers prisvindende
osteafdeling
09.00 – Walk (10 min.) til Grand Fromage i Guldsmedegade
Mød ostehandler Thomas Lindbjerg og oplev fænomenet "affinage"
(osteforædling)
10.00 – Bus (33 min.) til Gjesing Mejeri
10.35 – Besøg på Gjesing Mejeri - fokus: blåskimmel
Walk & taste på mejeriet med Arla Unikas osteopfinder Mads Østergaard
12.15 – Bus (40 min.) til Them Andelsmejeri
12.55 – Besøg på Them Andelsmejeri - fokus: gule oste (hold 1)
Walk & taste på mejeriet med Thems stjerneostemager Bjarne Futtrup
12.55 – Ostefrokost hos Them (hold 2)
Vi stiller sulten i Thems nye ostebutik og smagelokale med udsigt til
ostelageret
13.55 – Ostefrokost for hold 1 og mejeribesøg for hold 2
14.55 – Bus (50 min.) retur til Aarhus
15.10 – Ostekage og vildgæret kaffe
Risteriet La Cabra serverer friskbrygget specialkaffe i bussen med en til
lejligheden komponeret Unika-ostekage
15.45 – Ankomst til Salling - tak for i dag
Alle gæster får en goodiebag med små stykker af dagens smageoste til gensmag derhjemme
En del af Food Week
Arrangementet er en del af Food Week, som er hele Aarhus´ madfestival. Fra mandag den 9. til søndag den 15. august hylder vi smagen og oplevelserne omkring måltidet, dykker ned i madhistorien, nørder gastro-viden, sanser, nyder og spiser sammen i hele byen.
Følg Food Week her: