Kan koen binde CO2'en?

Præsenteres af Bispebjerg Hospital

Oksekød med saft, kraft og god samvittighed!

Oksekød er en af tidens mest udskældte fødevarer. Så hvordan kan det være, at der stadig er oksekød på menuen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital?

I hospitalskøkkenet tror de på, at oksekød kan være på menuen med omtanke og det rette valg. I hospitalets eget slagteri bliver de store biodynamiske køer skåret op, og sammen med økologiske råvarer og hjemmedyrkede krydderurter bliver der tryllet nærende og velsmagende retter frem til patienterne. Og næsten uden madspild.

Samarbejde
Menuen du nyder i aften er blevet til i samarbejde med Offsides sociale have, som driver vores gartneri og også er et værested for socialt sårbare. Kødet er fra Labøllegaard på Fyn, hvor bondekonen mener, at koen kan binde CO2.

Lækkerhed Til dagligt laver vi mad til patienter. Deres mad skal ikke blot være nærende og sund. Den skal også tage sig lækkert ud, så patienterne får appetit og hurtigere kommer sig oven på deres sygdomsforløb.

Læring
Hos os handler mad også om den gode historie. Om den økologiske råvare, honningen fra egne bistader, æblerne fra egen frugtlund og koen som bliver brugt (næsten) fra mule til hale.

Bemærk at prisen nedenfor er eksklusiv billetgebyr.


Menu

Brød
Bageriets eget surdejsbrød bagt med æblemost.
Rørt smør med urter fra hospitalets eget gartneri
”Drysseriet”

Forret
Okseterrine af oksekød fra Labøllegaard på Fyn. Med hestebønner, havesyre,
aspargesmayonnaise og syltede rødløg.

Hovedret
Skipper labskovs. Et sandt hit hos vores patienter.
Naturligvis serveret med syltede rødbeder,
purløgssmør og rugbrød

Dessert
Råsyltede æbler fra hospitalets egen frugtlund. Serveres med honning fra egen biavl, æblekompot, vanilleis, butterdejsflager og brunsvigersauce

Petit four
Marcipanbrød lavet på chokolade fra Friis Holm O´payo 68 %
Kaffe eller the

Køkkenets hjemmelavede juice
Dild-the
Rødbedejuice
Æble & blegsellerijuice



Adresse: Bispebjerg Hospital, Esther Ammundsensvej 29C, stuen, 2400 København NV

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 18. – 27. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.